Raspberry Pi este oficial gata de lansare

, 11 Apr, 14:15

Stiu ce o sa imi iau in viitorul apropiat. Un Raspberry Pi, nu pentru ca as avea cunostine de programare, ci doar pentru ca trebuie sa il am! Si in plus, este si foarte ieftin!

Raspberry Pi este unul din gadget-urile, pardon! sistemele, care vor revolutiona segmentul de programare actual. Este considerat unul dintre cele mai asteptate dispozitive – nu il comparam totusi cu iPhone 5. Acum este si oficial, dupa ce a trecut cu brio toate etapele testarii de catre comisia europeana, pentru Statele Unite, Canada si Australia testele fiind facute inainte.

Micutul computer de dimensiunea unei carti de credit are un procesor de 700 MHz, 256 MB RAM, doua porturi USB si un cititor de carduri SD. Acesta detine de asemenea si un GPU capabil de a rula clipuri FullHD.

Pretul final va fi de 22 de lire sterline, aproximativ 115 lei fara TVA, la noi in tara. Raspberry Pi a nu a necesitat modificari hardware si va fi incepe sa fie livrat in maxim 10 zile celor care au facut deja precomanda.

„Exista inca un munte de hartii de semnat care trebuie revazute de alte companii, insa nu este nimic comparat cu ce am facut in aceasta saptamana. In cel mai pesimistic caz, si avand in vedere ca vin sarbatorile si banca va fi inchisa, Raspberry Pi va incepe sa fie livrat in 7-10 zile„, declara Liz Upton, unul dintre creatori.

Pentru cei interesati puteti accesa blogul Raspberry Pi.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Nu stiu de unde ati copiat stirea dar e incompleta (nu e sistem PC, are procesor ARM, are retea LAN, are port HDMI… ) iar produsul e ortografiat gresit in titlu

Radu Neagu

Multumim pentru atentionare, am corectat. Graba strica treaba 🙁

Informatia ca va fi livrat in 10 zile este iarasi falsa.
Produsul e distribuit de RS si de Farnell. Eu am facut precomanda la Farnell de mai bine de o luna, livrarea, daca nu apar alte intarzieri, e programata abia la finalul luniii mai. Si e vorba de primul lot care va fi distribuit.

Breakthroughs. Exhilarating, but rarely without hiccups.

A few days ago, the Raspberry Pi Foundation announced a small manufacturing delay. A component in the Pi is being reinstalled. In the grand scheme it’s small potatoes – but we know it’s frustrating for Farnell element14 fans and customers.

Congratulations – Farnell element14 will deliver your Pi to you around end of May.

We’re a proud partner of the Pi, and the sense of adventure it’s bringing to the tech community. We’ve all come to feel part of the Foundation’s big project to bring computing to all. Online, the response has been superb.

Thanks for your patience and understanding so far. Enjoy your Pi.

Farnell element14

Radu Neagu

Am pus linkul de la inceput in josul paginii catre blogul celor de la Raspberry Pi. Daca citeti primul set de comentarii vei vedea ce a precizat Liz Upton despre termenele de livrare. Scrie acelasi lucru si text. http://www.raspberrypi.org/archives/978#comment-18905

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail