Raspberry Pi este oficial gata de lansare

Raspberry Pi este oficial gata de lansare

Stiu ce o sa imi iau in viitorul apropiat. Un Raspberry Pi, nu pentru ca as avea cunostine de programare, ci doar pentru ca trebuie sa il am! Si in plus, este si foarte ieftin!

Raspberry Pi este unul din gadget-urile, pardon! sistemele, care vor revolutiona segmentul de programare actual. Este considerat unul dintre cele mai asteptate dispozitive – nu il comparam totusi cu iPhone 5. Acum este si oficial, dupa ce a trecut cu brio toate etapele testarii de catre comisia europeana, pentru Statele Unite, Canada si Australia testele fiind facute inainte.

Micutul computer de dimensiunea unei carti de credit are un procesor de 700 MHz, 256 MB RAM, doua porturi USB si un cititor de carduri SD. Acesta detine de asemenea si un GPU capabil de a rula clipuri FullHD.

Pretul final va fi de 22 de lire sterline, aproximativ 115 lei fara TVA, la noi in tara. Raspberry Pi a nu a necesitat modificari hardware si va fi incepe sa fie livrat in maxim 10 zile celor care au facut deja precomanda.

„Exista inca un munte de hartii de semnat care trebuie revazute de alte companii, insa nu este nimic comparat cu ce am facut in aceasta saptamana. In cel mai pesimistic caz, si avand in vedere ca vin sarbatorile si banca va fi inchisa, Raspberry Pi va incepe sa fie livrat in 7-10 zile„, declara Liz Upton, unul dintre creatori.

Pentru cei interesati puteti accesa blogul Raspberry Pi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: