,,Pinch” te ajuta sa interconetezi mai multe ecrane touch

O noua tehnologie intitulata Pinch permite interconectarea mai multor dispozitive cu ecran sensibil la atingere de diverse dimensiuni, cu unicul scop de crea un ecran mai mare.

apple pinch gesture

Dezvoltata in cadrul Universitatii de Tehnologie din Tokyo, Pinch este o tehnologie care permite conectarea mai multor dispozitive cu ecran sensibil la atingere printr-un banal „pinch”. Pinch este un termen din limba engleza ce face referire la un gest realizat de cele mai multe ori cu doua degete, pe o suprafata plana prin apropierea acestora. Aparent, singura conditie ca gestul respectiv sa functioneze este ca toate dispozitivele implicate in acest fenomen sa fie prezente in aceeasi retea wireless. Un detaliu important sta in rolul suplimentar al respectivului gest, pe langa conectarea smartphone-urilor sau tabletelor. In functie de locatia de pe un ecran in care puneti un deget si locatia de pe celalalt ecran unde puneti cel de-al doilea deget, stabiliti si pozitia relativa a dispozitivelor unul fata de altul.

Cea mai interesanta parte legata de aceasta tehnologie sta in faptul ca desi nu se va reflecta intr-o aplicatie dedicata prea curand, aceasta este deja licentiata de mai multi dezvoltatori de aplicatii cu scopul de a fi utilizabila in curand. Mai precis, acum tine de dezvoltatori sa profite de aceasta tehnologie, care, cu putin noroc ne va permite sa folosim iPhone-ul ca un ecran suplimentar pentru iPad.

Alexandru Puiu
09:45 02.11.2012
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video