Pointgrab vine cu surprize pentru utilizatorii de Windows 8

Pointgrab vine cu surprize pentru utilizatorii de Windows 8

point-grab-1-600x400

In cazul in care nu stiti cine este Pointgrab, este suficient sa aveti in vedere faptul ca foarte multi producatori de aparate recente, gen notebook-uri, sisteme all-in-one, Smart TV-uri sau tablete folosesc solutii software de la ei.

Gandita ca o platforma de citit gesturi ce foloseste un webcam clasic, Pointgrab va fi disponibila ca solutie software compatibila cu Windows 7 si Windows 8. Pentru a intelege amploarea acestui trend al senzorilor de miscare este suficient sa aveti in calcul faptul ca desi aparent este o aplicatie nisata, utilitatea este incredibila. In plus, companii preum Lenovo, Acer, Asus si Toshiba au deja parteneriate incheiate pentru ca noua tehnologie sa fie in noile lor notebook-uri.

Ca functionalitate, miscati mana si se misca si cursorul pe ecran, strangeti pumnul si ati facut click, arata The Verge, care au experiementat solutia software. Daca faceti semnul de thumbs-up si intoarceti in aceasta pozitie degetul mare spre stanga sau spre dreapta ajustati volumul audio. O solutie upgradata la ideea clasica de pinch to zoom in acest caz include utilizarea ambelor maini. Pentru utilizatorii de Windows 8, noua aplicatie Pointgrab va permite utilizatorilor sa faca cu mana pentru a inchide o fereastra si a reveni la desktop.

Pentru cei cu probleme de sanatate destul de grave, eventual imobilizati, noua solutie citeste miscarile mainilor de la aproxmativ 3 metri, indiferent de pozitia in care se afla persoana.

Desi potentialul este oricum infinit, particularitatea care ma incanta cel mai mult se refera la faptul ca totul este software. Unealta principala de lucru era o camera VGA si rezultatele erau spectaculoase. Este placut sa vezi ca nu se mai rezuma totul la noi achizitii hardware.

Citește și: