Febra iPhone 5 cuprinde Romania

Febra iPhone 5 cuprinde Romania

Chiar daca Romania nu apare nicaieri pe harta oficiala a lansarii noului iPhone 5, asta nu i-a impiedicat pe multi dintre noi sa puna mana pe mult ravnitul gadget.

iPhone 5

Acum ceva timp discutam despre variantele de pret disponibile la noi pe piata si va indrumam sa fiti atenti catre ce magazin sau „baietas” de pe okazii va orientati atunci cand vreti sa cheltuiti o „caruta” de bani pe noua „revelatie” Apple. Astazi a venit momentul sa privim putin mai de aproape piata in special atunci cand vorbim de garantia, mai mult sau mai putin oficiala, a celui mai grozav iPhone de pana acum.

Este perfect adevarat ca utilizatorul roman este in continuare extrem de sensibil la pret si ca uneori cativa lei contribuie decisiv in decizia de cumparare. Cu toate acestea, pe de alta parte si cateva experiente nefericite cu service-uri neserioase si garantii neonorate sau inexistente, te pot determina sa casti bine ochii inainte sa te orientezi catre „cea mai buna oferta”.

Asadar, de unde ar trebui sa imi cumpar noul iPhone dupa ce am facut rost de banutii necesari? Pai variantele sunt destul de multe, important este sa judecam in primul rand, din punct de vedere al avantajelor post-achizitie si mai putin prin prisma celui mai mic pret posibil, asta bineinteles daca nu vorbim despre diferente nesimtite de cateva sute de euro.

Dar sa nu o mai lungim si sa incepem cu inceputul, mai mult ca sigur cele mai bune oferte de pret le puteti gasi pe okazii sau pe alte forum-uri, unde armate intregi de baietasi castiga si ei un ban cinstit speculand aceasta febra a iphone-ului. Problema consta in absenta garantiei, cei mai multi dintre vanzatori ofera cate o foaie de tip „warranty”, dar in absenta facturii ai destul de putine sanse sa iti poti repara gratis smartphone-ul. Mai exista varianta in care telefoanele nu au fost aduse/cumparate in cantitati industriale si atunci poti sa gasesti un model cu garantie stampilata si eventual o copie dupa factura originala. Nu uitati sa verificati seriile, data si numarul facturii pentru ca daca nu corespund le aveti degeaba.

iPhone 5 Okazii

De cealalta parte sunt magazinele online care ofera o garantie ceva mai reala, dar nici aceasta nu va scapa intotdeauna de eventualele dureri de cap. Cu cat magazinul este mai mic sau mai putin specializat in comercializarea de telefoane, aveti toate sansele sa sfarsiti prin a va repara iPhone 5-ul la un service din Ferentari, pentru ca acolo va trimite adresa de pe foaia de garantie.

Majoritatea magazinelor online de la noi: Koyos, Evomag, PCGarage, PCFun si Sigmanet ofera cate 12 luni garantie pentru vedeta Apple, pe cand: QuickMobileCEL, Azerty, Mediadot si Marketonline cate 24 de luni. Nu cunostem motivele pentru care pretul noului iPhone 5 a explodat, acesta ajungand si la peste 5000 de lei pentru varianta de 16 GB.

Pret exagerat iPhone 5

In continuare cel mai mic pret oficial este regasit pe site-ul celor de la QuickMobile, care in perioada aceasta desfasoara si o campanie in care l-au implicat pe omul de televiziune Mihai Morar. Nu stim cat de inspirata este alegerea sau executia, aveti mai jos filmuletul de prezentare, dar cu siguranta este de apreciat faptul ca incearca sa introduca pe piata acest nou telefon intr-o varianta cat mai oficiala posibil.

De asemenea, cei de la QuickMobile sunt printre putinii care se lauda cu serviciul de garantie „Door to door” pe toata perioada de 24 de luni si nu in ultimul rand posibilitatea de retur a telefonului in 30 de zile de la achizitionare. Cu alte cuvinte daca nu esti multumit de noul tau iPhone, il poti inapoia dupa ce te joci cu el o luna sau daca totusi il pastrezi si timp de doi ani de zile intampini ceva probleme de garantie, un curier vine sa il ridice si tot el il si aduce inapoi reparat sau schimbat in maxim 15 zile.

In concluzie, va sfatuim sa priviti putin dincolo de mirajul pretului si sa va orientati catre surse cat mai oficiale de procurare atat a telefonelor cat si a gadget-urilor la care este posibil sa aveti nevoie de o garantie reala si perfect valabila pe teritoriul Romaniei.