Noul expert in securitate la Apple are un trecut tumultos

Noul expert in securitate la Apple are un trecut tumultos

Abilitatile deosebite de hacking se pare ca reprezinta un avantaj la angajare. In definitiv asa si-a gasit Gehot de lucru la Facebook anul trecut si intr-un mod similar a fost angajat si cel mai nou expert in securitate al Apple.

apple face angajari hackeri

Core OS Security Researcher este denumirea oficiala a job-ului ocupat de doamna de mai sus in cadrul Apple. Numele ei este Kristin Paget.

Pentru ca in ultimii ani s-a demonstrat ca sistemul de operare OS X nu mai este atat de infailibil pe cat se credea, a venit timpul pentru Apple sa faca angajari serioase intr-un domeniu care pana de curand nu era o prioritate majora. Angajata inca din luna septembrie a acestui an, doamna Paget a avut interactiuni si cu alti giganti din IT precum eBay, Google sau Microsoft. Cea mai rasunatoare colaborare a fost cu Microsoft pe vremea cand gigantul lucra la Windows Vista iar Kristin Paget lucra la IOActive. La momentul respectiv, Paget impreuna cu echipa sa le-au demonstrat intr-un timp foarte scurt celor de la Microsoft ca sistemul de operare Vista este vulnerabil la atacuri de foarte multe feluri. In urma colaborarii lansarea sistemului de operare a fost amanata cu cateva saptamani, pana au fost remediate toate situatiile in cauza. Daca va aduceti aminte, Windows Vista a venit cu multe probleme insa putine dintre acestea erau de securitate, majoritatea fiind de stabilitate.

Cu speranta ca parteneriatul dintre Apple si expertul in securitate Kristin Paget va fi profitabil pentru ambele parti, eu personal sper sa nu mai scriu prea multe stiri de genul 600.000 de sisteme cu OS X infectate.

Citește și: