Apple a publicat solutia de indepartare a virusului Flashback

, 13 Apr, 14:50

Daca tot anuntam ieri ca Apple lucreaza intens la o unealta de devirusare pentru „popularul” Flashback, unul din cei mai periculosi virusi de Mac din ultimii ani, astazi se pare ca a venit si solutia.

Recomandarea celor de la Apple pentru utilizatorii de Snow Leopard 10.6.x este sa dezactiveze complet Java in browser si, eventual, sa-l activeze doar in cazuri de extrema necesitate.

Oricum, solutia pentru utilizatorii de Lion este un pic mai eleganta. Cu ajutorul unei actualizari accesibile prin software update (click pe icoana din coltul din stanga sus iar din meniul care apare alegeti software update/actualizare software), veti rezolva orice problema legata de Flashback. Practic, dupa ce ati instalat update-ul respectiv, in Safari se va dezactiva complet executarea de cod Java fara permisiunea explicita a utilizatorului.

Aceasta functie a fost implementata atat de radical, incat, chiar daca activati din nou functia de executare automata a applet-urilor Java, in cazul in care nu o folositi o perioada extinsa de timp, sistemul o va dezactiva din nou.

Cu speranta ca utilizatorii de Mac nu vor beneficia de un tratament special din partea unor variante de Flashback, ramane sa felicitam eficienta inginerilor din Cupertino.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail