13 apr. 2012 | 14:50

Apple a publicat solutia de indepartare a virusului Flashback

ACTUALITATE
Apple a publicat solutia de indepartare a virusului Flashback

Daca tot anuntam ieri ca Apple lucreaza intens la o unealta de devirusare pentru „popularul” Flashback, unul din cei mai periculosi virusi de Mac din ultimii ani, astazi se pare ca a venit si solutia.

Recomandarea celor de la Apple pentru utilizatorii de Snow Leopard 10.6.x este sa dezactiveze complet Java in browser si, eventual, sa-l activeze doar in cazuri de extrema necesitate.

Oricum, solutia pentru utilizatorii de Lion este un pic mai eleganta. Cu ajutorul unei actualizari accesibile prin software update (click pe icoana din coltul din stanga sus iar din meniul care apare alegeti software update/actualizare software), veti rezolva orice problema legata de Flashback. Practic, dupa ce ati instalat update-ul respectiv, in Safari se va dezactiva complet executarea de cod Java fara permisiunea explicita a utilizatorului.

Aceasta functie a fost implementata atat de radical, incat, chiar daca activati din nou functia de executare automata a applet-urilor Java, in cazul in care nu o folositi o perioada extinsa de timp, sistemul o va dezactiva din nou.

Cu speranta ca utilizatorii de Mac nu vor beneficia de un tratament special din partea unor variante de Flashback, ramane sa felicitam eficienta inginerilor din Cupertino.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele