Lupta anti-piraterie continua – Un nou proiect la orizont: Phenix

Lupta anti-piraterie continua - Un nou proiect la orizont: Phenix

DRM Lock on CD

Daca ACTA, SOPA sau PIPA au inceput sa isi piarda din adepti si lumea a cam uitat de ele, mai nou se contureaza o noua amenintare la adresa pirateriei globale: proiectul Phenix. Pana acum, casele de discuri si studiourile au apelat la autoritati, dar dpentru viitor se pare ca isi cauta aliati chiar la sursa pirateriei: producatorii mediilor de stocare.

Initiatorii noii miscari anti-piraterie sunt Warner Bros., Twentieth Century Fox, Sandisk si Western Digital, scrie theverge.com. Acestia au colaborat la infiintarea „Secure Content Storage Association” (SCSA), care are drept scop elaborarea de solutii pentru protejarea continutului media pe o varietate de suporturi, de la hard disk-uri la carduri SD.

Practic, proiectul Phenix urmareste implementarea unor standarde in aparatura comercializata, in asa fel incat televizoarele, Blu-ray-playerele, laptopurile, tabletele, smartphone-urile si consolele sa afiseze doar continunt optimizat SCSA atunci cand vorbim de informatie cu drepturi de autor. Coalitia a declarat ca solutiile propuse vor fi perfect compatibile si cu sistemul de combatere a pirateriei in cloud: UltraViolet.

Ramane sa vedem in ce masura acest demers va lua amploare, urmand sa fie adoptat de catre producatorii hardware la scara larga, sau se va dovedi un alt proiect de implementare a unei noi structuri DRM esuat.

Oricum, membrii SCSA afirma ca vor lansa  tehnologia pe parcursul acestui an, impreuna cu licentele necesare utilizarii. Ar fi un motiv in plus pentru „pirati” sa inceapa aprovizionarea cu medii de stocare de pe acum, daca nu am fi in plina criza a componentelor, mai ales in ceea ce priveste preturile la hard-disk-uri…

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: