Google face inca o achizitie de milioane

Google face inca o achizitie de milioane

Faptul ca Google este o adevarata putere atat online cat si offline nu mai mira pe nimeni de mult, insa viteza pe care gigantul a prins-o in extinderea portofoliul de servicii este de cele mai multe ori ametitoare.

Google cumpara Frommer's

Meebo, Motorola Mobility, Sparrow, Quickoffice sau PushLife sunt doar cateva din serviciile achizitionate de motorul de cautare intr-o perioada relativ scurta de timp. Toate achizitiile au la baza tranzactii cu sume ametitoare, iar companiile activeaza in domenii destul de diferite, ceea ce indica dorinta clara de expansiune si dezvoltare pe mai multe niveluri, lucru destul de obisnuit pentru Google.

Ultima achizitie consta in brandul Frommer’s, un nume important atunci cand vine vorba despre sfaturile si ghidurile de calatorie (atat online si prin seria de ghiduri tiparite). Compania activeaza din 1957, iar la ora actuala ofera informatii despre peste 3500 de destinatii. Chiar daca pentru moment suma platita nu a fost facuta publica, avand in vedere ca anul trecut o achizitie similara a Zagat a costat 151 milioane de dolari, ne putem inchipui ca tranzactia pentru Frommer’s este destul de similara ca valoare.

Dupa cum specifica si ubergizmo.com, cel mai probabil Frommer’s va contribui alaturi de Zagat la extinderea Google in domeniul ghidurilor turistice, permitand gigantului american nu doar sa livreze continut, dar sa ofere si sfaturi despre cele mai bune hoteluri, obiective turistice si servicii pentru calatorii.

Fie ca ne place sau nu, noua achizitie consolideaza pozitia Google si ne face sa ne gandim la un viitor in care gigantii de astazi vor controla mare parte din ceea ce vedem, consumam sau citim online.

Citește și: