Apple a castigat procesul. Samsung isi exprima frustrarea

Apple a castigat procesul. Samsung isi exprima frustrarea

Dupa cateva luni de zile de proceduri si declaratii, cel mai important proces vizand conflictul dintre Apple si Samsung a ajuns la final. Actiunea s-a petrecut in Statele Unite iar reactiile nu au intarziat sa apara.

Samsung

In imaginea de mai sus cu foaia inaintata fiecarui membru al juriului este evident cat de crunta a fost infrangerea inregistrata de Samsung in SUA. Fiecare Y aferent unui model de telefon Samsung inseamna Yes (Da) la intrebarea ,,Incalca respectivele terminale patentele Apple referitoare la design, interfata si detalii care tin de software?”. Samsung este obligat sa plateasca 1.049.343.540 dolari celor de la Apple. Merita retinut ca Samsung nu a castigat nimic din acest proces desi erau cateva patente pe care gigantul afirma au fost incalcate de produsele Apple. Singura victorie partiala din acest proces inregistrata de compania coreeana este ca, dupa verdictul juriului, se pare ca Samsung nu a incalcat nici un patent legat de iPad cand vine vorba de realizarea tabletei Galaxy Tab 10.1.

Samsung vs Apple, Samsung pierde un miliard de dolari

Cum era de asteptat, opiniile venind din partea ambelor companii nu au intarziat sa apara. Desi nu cred ca nu vor exista apeluri la decizia tribunalului, comunicatul celor de la Samsung exprima multa frustrare in doar cateva cuvinte, fiind incarcat de afirmatii generaliste si nici un pic de recunoastere a vinei.

,,Verdictul de azi nu ar trebui privit ca un castig pentru Apple ci ca o pierdere pentru consumatorul american. Decizia se va reflecta in optiuni mai putine, mai putina inovatie si preturi posibil mai ridicate. Este o dezamagire faptul ca legea patentelor poate fi manipulata in asa fel incat sa ofere unei companii un monopol asupra dreptunghiurilor cu colturi curbate sau asupra unor tehnologii care sunt imbunatatite zilnic de catre Samsung si alte companii. Consumatorii au dreptul sa aleaga si stiu ce cumpara in momentul in care cumpara produse Samsung. Acestea nu sunt ultimele cuvinte referitoare la acest caz sau la luptele desfasurate in tribunale din intreaga lume, mai ales ca in unele dintre ele pretentiile Apple au fost respinse. Samsung va continua sa inoveze si sa ofere optiuni pentru consumatori.”

Desi Samsung se pare ca nu stie sa piarda, mai jos integram si declaratia celor de la Apple in care compania isi manifesta entuziasmul pentru deznodamant si aprecierea pentru modul in care s-au desfasurat procedurile.

,,Suntem recunoscatori pentru serviciul realizat de juriu si pentru faptul ca au investit atat de mult timp in a ne asculta povestea noastra si, mai ales, pentru ca ni s-a oferit in final ocazia sa o spunem. Muntele de dovezi prezentate pe parcursul procesului au aratat ca atitudinea Samsung de a copia s-a dus mult mai departe decat am crezut vreodata. Procesele dintre Apple si Samsung aveau in vedere mult mai mult decat patente si bani. Era vorba de valori. La Apple, punem pret pe originalitate si inovatie iar noi ne petrecem toata viata pentru a face cele mai bune produse din lume. Facem aceste produse pentru a ne incanta clientii, nu pentru a fi copiati cu rea vointa de catre alte companii. Laudam decizia tribunalului pentru faptul ca a gasit intentionat comportamentul celor de la Samsung si pentru ca a transmis un mesaj tare si clar exprimand, furtul nu este in regula.”

Desi cu siguranta se vor defini doua tabere, atat printre voi ca cititori cat si printre toti utilizatorii de smartphone-uri in particular si tehnologie in general, este imbucurator sa vezi ca astfel de procese se mai si termina.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: