Apple isi depaseste propriile recorduri – joaca in alta liga

Apple isi depaseste propriile recorduri - joaca in alta liga

Este incredibil ce avans are Apple in fata concurentei datorita unor produse de calitate si a unor preturi de vanzare nu foarte mici pentru intregul spectru de dispozitive.

apple money profit

Pe ultimul trimestru fiscal, Apple a reusit sa genereze un profit de 8,2 miliarde de dolari dintr-o cifra de vanzari de 36 miliarde. Avand in vedere ca in aceeasi perioada a anului trecut profitul record de la acel moment era de 6,62 miliarde din incasari de 28,27 miliarde, este evident ca Apple se descurca remarcabil in timp ce companii precum Nokia sau RIM merg in jos cu o viteza ametitoare.

Cu o crestere de 58 procente in numarul de iPhone-uri comercializate, putini se asteptau ca in doar 3 luni Apple sa vanda 26,9 milioane de iPhone, cu 17 milioane mai multe decat in urma cu acum un an. Si in cazul iPad-urilor, cei de la Apple au inregistrat o crestere de 26% cu 14 milioane de tablete comercializate fata de 11 milioane. Interesant este faptul ca noul iPhone 5 nici macar nu a influentat semnificativ aceasta cifra deoarece acesta s-a comercializat doar timp de 9 zile in trimestrul fiscal care s-a incheiat recent. Pana si Apple TV-urile s-au comercializat intr-un numar foarte mare. Cu 3,2 milioane vandute, popularitatea Apple TV-urilor a inregistrat o crestere de 100% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In rest, este evident ca nici Apple nu poate sa faca minuni in cazul celorlalte tipuri de produse pe care le comercializeaza. In cazul sistemelor Mac s-a inregistrat o crestere de 1% in timp ce iPod-urile s-au vandut cu 19% mai prost.

Chiar daca ma asteptam ca ultimele rezultate financiare ale companiei sa fie remarcabile, cel mai interesant procent pe care l-a anuntat compania mi s-a parut cel referitor la vanzarile internationale. Indiferent de numarul de piete in care a intrat Apple in ultimii ani, inclusiv diverse tari asiatice, 40% din vanzari se desfasoara exclusiv in SUA.

Citește și: