Numai de asta nu avea nevoie: Nokia a mintit intr-o reclama la Lumia 920

Numai de asta nu avea nevoie: Nokia a mintit intr-o reclama la Lumia 920

Ar trebui trecuta in calendar performanta celor de la Nokia de a o da in bara atat de rapid dupa anuntul unui produs. In cazul in care si voi v-ati dat seama ca abia s-au facut 24 de ore de la lansarea noului Lumia 920, iar lucrurile s-au petrecut atat de rapid incat reprezentantii companiei au apucat sa-si ceara si scuze pentru eroarea imensa.

Nokia Fail

Totul a inceput cu un clip de prezentare prin care se explica brandingul PureView atasat noului Lumia 920, clip pe care  mai multe publicatii online l-au gasit mincinos. Mai precis, era evident ca Nokia l-a falsificat si in realitate, bucatile de continut ce figurau ca fiind capturate cu un Lumia 920, erau capturate cu o camera video diferita. Aceasta din urma era folosita dintr-o duba care s-a vazut intr-o reflectie pe un geam. Dovada o vedeti integrata mai jos.

Desi falsul era evident chiar si pentru un ochi neantrenat, Nokia initial a ezitat sa se scuze afirmand ca respectivul clip era realizat pentru a evidentia efectul stabilizarii optice din Lumia 920 prin intermediul unor imagini simulate, sau mai bine zis, filmate cu altceva. Din fericire, nu a durat mult si pe blogul companiei a aparut un articol intitulat ,,Suntem datori cu scuze.” Pe langa cateva argumente pe linia afirmatiei ca respectivul clip trebuia sa demonstreze un concept asemanator cu cel din camera prezenta in Lumia 920, Heidi Lemmetyinen si-a cerut scuze afirmand ca respectiva reclama nu a fost filmata cu un smartphone al companiei. ,,Ne cerem scuze pentru confuzia creata” – astfel se incheie respectivul post.

Cu scopul de mai elimina un pic din confuzia creata si valul de reprosuri, clipul original a fost scos de pe canalul de YouTube al companiei si a fost inlocuit cu clipul de mai jos, mult mai autentic decat cel original. Desi algoritmul de stabilitate optica pare util si eficient, avand in vedere antecedentele pe care le-a creat Nokia cu acest scenariu, nu mai credem nimic pana nu vedem produsul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: