Apple isi apara spatele interzicand aplicatii pe AppStore

Apple isi apara spatele interzicand aplicatii pe AppStore
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
09:30 26.03.2012

Apple isi apara spatele interzicand aplicatii pe AppStore

Pe sistemul „paza buna trece primejdia rea”, incepand cu cateva zile in urma Apple a inceput sa respinga diverse aplicatii care pana nu de mult faceau o treaba foarte buna pe App Store-ul companiei – totul, pentru a preveni procesele unor utilizatori mai sensibili.

Ca motiv pentru respectivele respingeri, reprezentatii Apple au avut utilizarea si eventual transmiterea UDID-ului catre dezvoltatori. UDID-ul este un cod unic, specific fiecarui dispozitiv cu iOS si care nu poate fi sub nici o forma schimbat.

Initiativa, desi a fost anuntata in luna august a anului trecut, abia acum a intrat in vigoare si face deja ravagii printre dezvoltatori. Acestia din urma foloseau respectivul UDID pentru a-si forma o imagine referitoare la stilul de utilizare a aplicatiei de catre un anumit utilizator. Desi cei mai multi dintre noi nu avem nici o problema cu acest comportament al unei aplicatii, exista cativa care tin mortis sa isi exprime acordul pentru o astfel de actiune. In aceasta etapa, desi respingerile au fost aplicate de doar 2 echipe de baieti de la Apple, saptamana viitoare alte 4 echipe vor aborda atitudinea descrisa mai sus, iar in cateva saptamani si ultimele 4 echipe vor adopta aceeasi atitudine.

Nu va ganditi ca vom vedea in curand aplicatii care azi sunt, maine nu mai sunt pe AppStore. Totusi, dezvolatorilor li s-a oferit un ultimatum in a gasi o alternativa la respectiva informatie si de a o implementa in cel mai scurt timp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI