26 mart. 2012 | 09:30

Apple isi apara spatele interzicand aplicatii pe AppStore

ACTUALITATE
Apple isi apara spatele interzicand aplicatii pe AppStore

Apple isi apara spatele interzicand aplicatii pe AppStore

Pe sistemul „paza buna trece primejdia rea”, incepand cu cateva zile in urma Apple a inceput sa respinga diverse aplicatii care pana nu de mult faceau o treaba foarte buna pe App Store-ul companiei – totul, pentru a preveni procesele unor utilizatori mai sensibili.

Ca motiv pentru respectivele respingeri, reprezentatii Apple au avut utilizarea si eventual transmiterea UDID-ului catre dezvoltatori. UDID-ul este un cod unic, specific fiecarui dispozitiv cu iOS si care nu poate fi sub nici o forma schimbat.

Initiativa, desi a fost anuntata in luna august a anului trecut, abia acum a intrat in vigoare si face deja ravagii printre dezvoltatori. Acestia din urma foloseau respectivul UDID pentru a-si forma o imagine referitoare la stilul de utilizare a aplicatiei de catre un anumit utilizator. Desi cei mai multi dintre noi nu avem nici o problema cu acest comportament al unei aplicatii, exista cativa care tin mortis sa isi exprime acordul pentru o astfel de actiune. In aceasta etapa, desi respingerile au fost aplicate de doar 2 echipe de baieti de la Apple, saptamana viitoare alte 4 echipe vor aborda atitudinea descrisa mai sus, iar in cateva saptamani si ultimele 4 echipe vor adopta aceeasi atitudine.

Nu va ganditi ca vom vedea in curand aplicatii care azi sunt, maine nu mai sunt pe AppStore. Totusi, dezvolatorilor li s-a oferit un ultimatum in a gasi o alternativa la respectiva informatie si de a o implementa in cel mai scurt timp.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele