Apple gandeste in perspectiva: scoate Java din OS X

, 22 Oct, 09:40

Printr-o miscare simpla, Apple a rezolvat toate problemele din istoria recenta legate de instabilitatea sistemului de operare si vulnerabilitatile din Safari.

Apple renunta la Java

Pana acum, din cauza faptului ca update-urile la Java trebuiau realizate de Apple, se crea o perioada de intarziere intre momentul in care Oracle remedia o problema printr-un update si Apple remedia aceeasi problema cateva zile mai tarziu.

Invatand atat din propria experienta cat si din decizia neinspirata a Microsoft de a integra Adobe Flash in Internet Explorer 10, Java a fost eliminata din sistem printr-un simplu update de OS X. Astfel, nici un browser de Mac nu va mai putea rula applet-uri Java in browser pana cand nu veti reinstala Java de pe site-ul Oracle.com.

Pe langa faptul ca aceasta miscare va micsora semnificativ riscul unei infectii in masa precum cea cu Flashback de acum cateva luni, in cazul in care va mai aparea vreo vulnerabilitate provocata de Java, nu va mai tine de Apple realizarea unei solutii. Indiferent de gradul repercusiunilor unui nou val de infectii, Oracle va fi compania trasa la raspundere pentru respectiva situatie.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

pentru ce versiune de OS X este valabil updateul?

Alexandru Puiu

Mountain Lion, ultima versiune de OS X. Sunt ceva sanse ca un update similar sa apara si pentru cei care mai folosesc Lion sau Snow Leopard insa Apple a inceput sa cam neglijeze acele sisteme.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail