Facebook pentru mobil, in Romania gratuit prin Vodafone

Facebook pentru mobil, in Romania gratuit prin Vodafone

facebook-zeroFacebook si-a lansat o versiune de site speciala pentru telefonul mobil, 0.facebook.com, care poate fi accesata gratuit, prin intermediul operatorilor de telefonie mobila. Versiunea include functionalitatile de baza, precum News Feed, actualizarile de status, mesajele de pe Wall si cele private. Sunt excluse imaginile. Facebook a incheiat parteneriate cu peste 50 de operatori de telefonie mobila pentru a oferi acces gratuit catre site.

In Romania, serviciul va fi furnizat prin reteaua Vodafone, ai carei clienti pot ramane conectati prin intermediul Facebook cu prietenii si familia prin orice browser mobil, beneficiind de trafic de date gratuit. Momentan, serviciul este disponibil gratuit timp de un an, urmand ca ulterior compania sa decida prelungirea sau nu a intelegerii.

Site-ul 0.facebook.com este optimizat pentru viteza, fiind o versiune mai rapida si mai simpla a paginii pentru mobil m.facebook.com. Noul site nu include grafica sau imagini, iar paginile au fost proiectate pentru navigarea rapida in reteaua Vodafone Romania. Pentru a vizualiza o fotografie, utilizatorul trebuie sa acceseze link-ul catre imagine si va fi anuntat ca iese din site-ul 0.facebook.com. Pentru traficul realizat prin vizualizarea imaginilor se aplica tarifele standard Vodafone Internet pe mobil.

Facebook 0 a fost anuntat initial in luna fenruarie, cand a si primit numele. Intarzierea legata de implementarea serviciului a fost probabil cauzata de negocierile cu operatorii. Iata o lista a tarilor unde serviciul este disponibil (sursa Techcrunch):

facebook zero
Site-ul pentru telefonul mobil ar putea juca un rol foarte important in dezvoltarea ulterioara a retelei sociale, mai ales in conditiile in care predictiile arata ca telefoanele mobile cu Internet vor depasi numeric PC-urile intr-un viitor deloc indepartat. De asemenea, pentru unii utilizatori 0.facebook.com va fi probabil singura modalitate de folfosire a Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: