08 sept. 2015 | 09:30

Ce poţi face cu o tabletă imensă, de 84 de inci? [VIDEO]

ACTUALITATE
Ce poţi face cu o tabletă imensă, de 84 de inci? [VIDEO]

Foarte mulţi s-au întrebat care este utilitatea tabletei gigant de la Microsoft cu numele de Surface Hub. Toate detaliile de funcţionalitate le puteţi vedea mai sus.

Deja de câţiva ani, sistemele nu se mai împart doar în desktop-uri şi laptopuri, iar sisteme all-in-one de perete sau tablete gigantice precum Microsoft Surface Hub înceţoşează şi mai mult această delimitare.

La începutul acestui an, când am aflat primele detalii despre Windows 10, în cadrul aceluiaşi eveniment a fost detaliat gigantul Surface Hub. Acesta este un sistem computaţional ce poate fi agăţat de perete, este destinat sectorului business şi pare perfect pentru o sală de conferinţe dintr-o corporaţie. Iniţial se credea că acesta va ajunge în magazine până la finele acestui an, dar de curând cei de la Microsoft au confirmat că abia în 2016 veţi putea investi într-un Surface Hub.

Preţul pentru un astfel de all-in-one nu este mic, dar dotările sunt pe măsura cheltuielii, iar dacă eraţi în dilemă în legătură cu ce poate face, scurt metrajul de mai sus ar trebui să facă o treabă foarte bună în a vă lămuri.

La vânzare vor exista două modele de Surface Hub. Primul va avea o diagonală de 55 de inci, iar al doilea va sări până la 84 de inci. Preţul de start, pentru configuraţia de bază este de 7000 de dolari şi va fi folosi pentru procesare un Intel Core i5. Varianta de top va atinge pragul de 20.000 de dolari şi va folosi un Intel Core i7.

Magia acestor sisteme nu va ţine însă atât de mult de hardware, cât de software. Din start vor rula nişte versiuni modificate de Windows 10, cu versiuni personalizate de OneNote, Office şi Skype for Business. Toate vor fi optimizate pentru a profita la maxim de display-uri cu o diagonală atât de mare. Dacă ardeţi de nerăbdare să puneţi mâna pe una, primele unităţi vor fi livrate începând cu data de 1 ianuarie 2016.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele