14 ian. 2015 | 12:28

Ce cumpărături a făcut un robot lăsat liber pe Internetul Ascuns

ACTUALITATE
Ce cumpărături a făcut un robot lăsat liber pe Internetul Ascuns

Internetul Ascuns sau Internetul Întunecat nu este un loc prea plăcut. E plin de violență, droguri, pornografie și contrabandă. O echipă de artiști a vrut să vadă cum s-ar descurca un bot în această zonă a online-ului.

Pe 11 ianuarie, colectivul !Mediengruppe Bitnik a încheiat expoziția ”The Darkent: From Memes to Onionland”, scriu cei de la Motherboard. Artiștii au afișat obiectele cumpărate de Random Darknet Shopper, un robot virtual programat să facă cumpărături aleatorii pe Internetul Ascuns.

Robotul avea la dispoziție, săptămânal, echivalentul în moneda digitală Bitcoin a 100 de dolari. Cu acești bani, Random Darknet Shooper (RDS) cutreiera piața Agora, un fel de Amazon.com care poate fi accesat doar prin browserul Tor.

Spre deosebire de Amazon, de pe Agora se poate cumpăra orice de la arme și droguri, la cărți și replici de haine de firma sau acte false.

Pe site-ul !Mediengruppe Bitnik puteți vedea lista cu toate cumpărăturilor făcute de RDS, dar noi am adunat câteva dintre cele mai interesante lucruri cumpărate.

Copia unui pașaport maghiar

Robotul a cheltuit 25 de dolari pentru o copie scanată a unui pașaport maghiar. Acest gen de document poate fi folosit pentru verificarea informațiilor pe unele site-uri.

cumparaturi internetul ascuns

 

 

Echipament de spionaj

RDS s-a interesat și de o serie de echipamente de spionaj și a achiziționat o șapcă cu cameră video ascunsă. Gadgetul a venit cu telecomandă, instrucțiuni de folosire și drivere pentru PC.

cumparaturi internetul ascuns

 

Pastile Ecstasy

Roboțelul avea chef de distracție și, într-o zi, și-a cumpărat 10 pastile de Ecstasy, care conțin drogul MDMA, foarte popular în cluburi. Drogurile au fost livrate din Germania către Elveția și au fost puse într-o cutie de DVD.

cumparaturi internetul ascuns

 

Țigări Chesterfield

Din seria cumpărăturilor care ne-au surprins amintim de cele 10 pachete de țigări Chesterfield, cumpărate din Republica Moldova. Roboțelul a repetat achiziția, dar de data asta a ales Chesterfield de la ucrainieni.

cumparaturi internetul ascuns

 

Pantofi sport Nike Air Yeezy II

Pentru că RDS este un robot cu stil, și-a cumpărat și o pereche de pantofi sport Nike Air Yeezy II, mai exact o replică.

cumparaturi internetul ascuns