03 mart. 2014 | 12:40

Tor Instant Messaging – Un serviciu securizat de mesagerie, în lucru

ACTUALITATE
Tor Instant Messaging - Un serviciu securizat de mesagerie, în lucru

În încercarea de a construi ceva mai mult pe fundaţia browserului Tor, aceeaşi echipă de dezvoltatori lucrează la o platformă de mesagerie instant – Tor Instant Messaging.

Tor browser logo im client mesagerie instant

Tor a devenit sinonim cu anonimitatea online datorită unui foarte bine pus la punct care vă permite să vă ascundeţi identitatea atunci când navigaţi pe diverse site-uri.

Dacă tot a lucrat enorm la perfecţionarea sistemului din spatele acelui browser, aceeaşi echipă îşi doreşte să construiască o aplicaţie sigură pentru conversaţii online. Deşi această platformă nu va fi nici pe departe prima soluţie de , s-ar putea să includă toate ingredientele pentru a deveni un succes, mai ales în contextul actual. În definitiv, securitatea unor servicii precum Skype sau Yahoo Messenger a fost straşnic pusă la încercare şi nu a durat mult până când utilizatorii au ajuns să-şi simtă intimitatea violată.

Proiectul a fost prezentat pentru prima oară în cadrul Tor 2014 Winter Developers Meeting, din localitatea Reykjavik din Islanda. Acesta va purta numele Tor Instant Messaging Bundle şi va fi construit în jurul clientului de InstantBird. Primul nivel de encriptare al conţinutului transmis va fi integrat în aplicaţia client, urmând ca în etapa următoare să fie legat de actualul Tor Launcher.

Primele versiuni experimentale ale proiectului vor fi făcute publice la sfârştiul acestei luni.

Pentru a fi siguri că rezultatul este cel promis, cei de la Tor vor apela la un audit independent pentru testarea securităţii platformei. Nu avem încă un termen fix pentru lansarea produsului final Tor Instant Messaging, dar nu ar trebui să dureze mai mult de câteva luni.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele