10 iun. 2016 | 06:56

Telefoanele flexibile de la Lenovo se mulează pe încheietură

ACTUALITATE
Telefoanele flexibile de la Lenovo se mulează pe încheietură

Din ce în ce mai multe companii lucrează la telefoane cu ecrane flexibile, dar cei de la Lenovo par să fie mai aproape de visul pe care îl avem cu toții.

În numeroase rânduri am aflat zvonuri despre gadgeturile cu ecran flexibile la care lucrează Samsung, iar cei de la Oppo au și materializat câteva concepte interesante. Din păcate, înainte ca ceva de genul acestă să ajungă la marea masă a utilizatorilor, va mai trece foarte mult timp.

Pe de altă parte, cei de la Lenovo se pare că au și ei în vedere niște concepte interesante, deși nu s-au materializat până la această oră în produse funcționale. Doar sub formă de dummy-uri, cu poze în loc de ecrane și fără componente electronice în interior, noile dispozitive au fost arătate celor prezenți la conferința Lenovo ce s-a desfășurat ieri în Statele Unite.

Lenovo a arătat publicului larg viziunea sa pentru dispozitive cu ecrane flexibile, rabatabile și înclinabile apelând la autoarea și producătoarea Meghan McCarthy. Într-un mod complet natural, deși folosea totuși niște jucării, aceasta s-a ridicat din public și a arătat două exemple foarte interesante.

Primul dintre cele două implica rularea unui telefon în jurul încheieturii folosind un hibrid smartphone/brățară. Al doilea, mai interesant din punctul meu de vedere, utiliza o tabletă cu o balama la mijloc care putea fi foarte ușor transformată în telefon prin plierea la mijloc a ecranului.

,,Ce altceva mai trebuie să se îndoaie pe lângă un ecran care se îndoaie?” În același context, CTO-ul Peter Hortensius a reușit să înșire piedicile pe care trebuie să le depășească un producător de smartphone-uri înainte de a face un astfel de produs comercial. Un ecran flexibil mai are nevoie în spatele său de un set de baterii flexibile și o placă de bază flexibilă care ar trebui să se plieze odată cu el. Momentan nu s-a menționat nici un termen aproximativ în care aceste produse ar putea ajunge în magazine.Lenovo tableta ecran flexibil

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele