05 feb. 2015 | 18:08

Toshiba vrea ca datele tale să fie în siguranță și a lansat stick USB special

ACTUALITATE
Toshiba vrea ca datele tale să fie în siguranță și a lansat stick USB special

Cei care lucrează cu documente sensibile au primit o veste bună zilele trecute când Toshiba a anunţat un nou stick USB de memorie cu

Dispozitivul ilustrat în imaginea de mai sus este rezultatul diviziei de produse digitale din cadrul Toshiba America Information Systems. Dacă cele două lăcăţele din dreptul mufei USB şi tastatura numerică nu l-au dat de gol, aceasta este un .

Destinat celor care interacţionează zilnic şi transportă documente sensibile, stick-ul de memorie creat de Toshiba este certificat ca oferind o criptare a datelor de nivel militar pe 256 biţi AES. În plus, este accesibil şi robust, fiind soluţia perfectă pentru companii, consumatori obişnuiţi şi organizaţii guvernamentale care au o fixaţie pentru securitatea datelor. Cu un nume cât se poate de simplu, Encrypted USB Flash Drive este disponibil deja pentru achiziţie.

Micul gadget a fost lansat în versiuni de 4, 8, 16 şi 32GB. Tastatura numerică facilitează procesul de autentificare, iar acumulatorul intern al stick-ului vă permite să introduceţi parola de decriptare a datelor înainte de a-l conecta la un computer. În momentul în care l-aţi deconectat de la un port USB, datele voastre sunt criptate instant, iar stick-ul se blochează. Pentru că ar fi penibil să vă permită să introduceţi codul greşit de 1000 de ori, merită să aveţi în vedere faptul că toate informaţiile stocate pe el vor dispărea dacă cineva introduce PIN-ul greşit de zece ori. Nu este compatibil cu USB 3.0, dar având în vedere nivelul de protecţie oferit, acest handicap de performanţă nu este atât de important.

Pentru a-l achiziţiona, puteţi apela la magazinul online al companiei, deşi preţurile sunt destul de piperate: 95 de dolari pentru 4GB, 112 dolari, 140 de dolari şi 200 de dolari pentru 8, 16, respectiv 32GB.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele