iPhone blocat în iCloud – de ce se întâmplă asta și cum poți să îl deblochezi

, 23 Apr, 16:19

Dacă ai cumpărat un telefon produs de Apple la mâna a doua s-ar putea să nimerești un iPhone blocat în iCloud și vei constata este aproape inutil.

Foarte multă lume care cumpără telefoane la mâna a doua a riscat și a dat peste un iPhone blocat în iCloud. Noi îți explicăm cum ajung aceste telefoane blocate și care este singura metodă de deblocare.

În iOS 7 și versiunile ulterioare, aplicația de ”Găsire iPhone” include o caracteristică numită ”Blocare activare”. Această opțiune este pornită automat atunci când este configurată aplicația ”Găsire iPhone”.

Cum ajunge un iPhone blocat în iCloud și la ce folosește

Astfel, încă de la configurarea aplicației ”Găsire iPhone” este activată ”Blocarea activare”. Blocarea activării face imposibilă utilizarea și vânzarea dispozitivului în cazul în care este pierdut sau furat.

Id-ul și parola Apple sunt necesare pentru a dezactiva aplicația ”Găsire iPhone”, pentru a deconecta dispozitivul de la iCloud și pentru a șterge datele și a reactiva dispozitivul.

Ce îi poți face unui iPhone blocat în iCloud?

Dacă ați cumpărat totuși un iPhone la mâna a doua de la o sursă necredibilă și v-ați trezit cu un iPhone blocat în iCloud, nu vă încredeți în ofertele care sunt pe internet de diferite programe prin care ați putea debloca telefonul.

Există o signură metodă pentru a reface un iPhone blocat în iCloud și este prea costisitoare pentru a o pune în practică de cele mai multe ori. Singura metodă este să schimbi placa de bază a iPhone-ului. Chiar și aici riscați să vă păcăliți dacă încercați să cumpărați o placă de bază cu 100 de lei la mâna a doua.

În principiu, o placă de bază nouă costă în jur de 500 de lei plus manopera unui specialist pentru a reface un iPhone blocat în iCloud.

Cum să procedezi când vrei să cumperi second hand un iPhone blocat în iCloud

Dacă vrei să cumperi un telefon second hand și vrei să te asiguri că nu rămâne blocat în iCloud ai nevoie ca cel de la care cumperi să fie chiar proprietarul telefonului.

Trebuie să te asiguri că proprietarul a șters conținutul și configurările de pe telefon (Configurări > General > Resetare > Ștergeți conținut și configurări). Atunci când ștergeți conținutul, Găsire iPhone și Blocarea activării sunt și ele dezactivate, dar aveți nevoie de parola și ID pentru a face asta.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail