De ce a optat Tarantino pentru filmarea pe film în The Hateful Eight
Creatorul unor filme precum Pulp Fiction sau Kill Bill, Quentin Tarantino a atras atenția industriei cinematografice când a decis să înregistreze pe film noua sa creație.
În urmă cu câțiva ani, a existat o mare dezbatere legată de filmarea lung metrajelor pe film sau în format digital. În mod evident, au existat multiple argumente pentru fiecare format, dar între timp majoritatea regizorilor au decis să facă tranziția către filmarea în format digital. Dacă vreți să înțelegeți mai bine argumentele pro și contra pe marginea acestui subiect, Keanu Reeves a creat un documentar foarte interesant intitulat Side by Side care explică foarte bine situația.
Ca de fiecare dată, când o masă de oameni se orientează într-o direcție, trebuie să existe și excepții de la regulă. În acest caz particular, excepția vine sub forma lui Quentin Tarantino, considerat ca fiind unul dintre cei mai buni regizori contemporani. Pentru The Hateful Eight, cel de-al optulea lung metraj al său, acesta a decis să filmeze pe film, nu orice film însă. Tarantino a optat pentru o captură pe peliculă de 65 de milimetri Ultra Panavision ce va fi proiectată în 70MM. În teorie, acesta este cel mai performant și cel mai costitor format în care poți imortaliza conținut video pe film. Poți număra pe degete peliculele care au folosit acest standard de-a lungul anilor și cele mai multe dintre ele au o vechime de peste 50 de ani. Un exemplu impresionant este Ben Hur.
Chiar dacă The Hateful Eight va ajunge și în cinematografele din orașele voastre, unde va fi proiectat digital, pentru că nu prea mai există proiectoare cu film în funcțiune, Quentin Tarantino are o idee foarte interesantă pentru distribuția filmului. În câteva zeci de cinematografe din Statele Unite va organiza un așa numit roadshow pentru a oferi doritorilor experiența vizuală originală gândită de el pentru acest film. Rămâne să vedem dacă vom fi impresionați.