10 apr. 2015 | 13:37

Atacul ISIS asupra televiziunii TV5 a fost posibil din cauza angajaților neglijenți

ACTUALITATE
Atacul ISIS asupra televiziunii TV5 a fost posibil din cauza angajaților neglijenți

Noi dovezi apărute pe internet ne arată că atacul cibernetic al celor de la ISIS împotriva TV5Monde a fost cauzat de neglijența acestora.

Securitatea nu ar trebui ignorată de către nimeni, dar când ajungi la un anumit nivel este necesar să i se acorde o importanță sporită. Așa ar fi trebuit să fie în cazul celor de la Sony. Așa ar fi trebuit să fie și în cazul francezilor de la TV5Monde. Dar, în mod evident, lucrurile nu au mers așa de bine. Iar motivele abia acum încep să iasă la suprafață. La fel ca în cazul japonezilor, avem de-a face și de această dată cu dovezi clare ale neglijenței angajaților de la TV5Monde.

Conform ArsTechnica, un reporter al televiziunii franceze a fost filmat în fața unui calculator pe care erau lipite numeroase bilete pe care erau notate contul și parola de Instagram și Twitter ale TV5Monde. Deși la televizor nu puteau fi citite aceste informații, datorită clarității reduse, utilizatorul de Twitter pent0thal a descifrat dintr-un alt material parola de YouTube. Și aceasta este la fel de ”neinspirată” precum vă așteptați să fie: ”lemotdepassedeyoutube” (trad.: parola pentru youtube). Cu asemenea parole, nici nu ne mirăm că așa-zișii islamiști au avut acces aproximativ o oră și jumătate la contul de Facebook al francezilor, publicând informații cu diferite persoane și mesaje radicale.

Dar TV5Monde nu este singură. În urmă cu mai multe luni, cei de la Sony au fost victima unui atac de proporții uriașe în urma căruia au fost făcute publice infirmații confidențiale. Puteți citi mai multe despre acest subiect pe Playtech aici.