Google vrea YouTube pe bani: Câți români ar putea fi clienți

Google vrea YouTube pe bani: Câți români ar putea fi clienți
12:34 09.04.2015

Pentru YouTube se pregătește schimbarea pe care prea puțini utilizatori o doresc. Va introduce abonamente din această vară, într-o încercare a Google de a monetiza mai bine această platformă.

Încă din toamna anului trecut sunt zvonuri cu privire la sistemul de abonamente pe care Google îl pregătește pentru YouTube. Acesta ar urma să debuteze pe 15 iunie 2015, iar creatorii de conținut trebuie să accepte noile reglementări ale monetizării. Compania prezintă această nouă funcționalitate drept o cale mai bună de a obține venituri din conținut, dar asta depinde direct de abonați, dacă vor dori cu adevărat să plătească.

Până acum, comentariile Google în legătură cu monetizarea YouTube prin abonament au fost destul de puține, dar Susan Wojcicki de la YouTube a afirmat în octombrie 2014 că un astfel de sistem ar fi potrivit celor care se uite la videoclipuri de pe dispozitive mobile. Dacă ți se pare cunoscut parcursul, trebuie să știi că este similar cu ceea ce Netflix și HBO Go vând deja: conținut diferit de cel clasic de TV, contra unui abonament și cu acces de pe aproape orice platformă.

Conform informațiilor obținute de TechCrunch, YouTube ar urma să plătească 55% din venituri către producătorii de conținut. Desigur, va exista o împărțire a profitului în funcție de modul în care utilizatorii consumă conținut: cu sau fără abonament, preferând astfel reclamele. Pe 15 iunie intră în vigoare noile reglementări, dar încă nu este o dată oficială de lansare a funcționalității pentru publicul larg.

Odată cu lipsa unei date oficiale de lansare, nu se știe nici abonamentul lunar pe care îl vor avea de plătit utilizatorii. Totuși, la cum sunt prețurile pieței, este așteptat unul între 3 și 10 dolari. Rămâne de văzut cum va evolua YouTube și în România, unde sunt în prezent circa șapte milioane de vizitatori pe zi. „Ca număr de canale, cam 15% din românii care sunt pe YouTube au şi un canal. Asta înseamnă că avem peste un milion de canale româneşti pe YouTube”, a explicat Florin Pravai, YouTube Lead Google România, citat de Mediafax.

 

loading...