26 feb. 2013 | 18:33

NVIDIA prezinta streaming GRID la MWC 2013

ACTUALITATE
NVIDIA prezinta streaming GRID la MWC 2013

Standul NVIDIA de la MWC 2013 este plin cu tablete si dispozitive bazate pe procesoarele din seria Tegra, insa atractia principala a companiei este alta. Tehnologia de streaming GRID, plasata intr-un colt ceva mai ferit, este de fapt cea mai impresionanta demonstratie tehnologica, intrucat prezinta in timp real streaming de jocuri pe televizoare, tablete si telefoane.

NVIDIA

Tehnologia streaming GRID este destinata companiilor care vor sa ofere servicii de streaming catre clienti. Fiecare computer dintr-un cluster GRID poate sa transmita jocuri catre doisprezece clienti in acelasi timp. Acestia pot rula oricare dintre jocurile stocate pe computerul respectiv si pot accesa jocurile de pe tablete, telefoane, televizoare si alte computere sau dispozitive compatibile. Super Street Fighter IV era disponibil pentru test in momentul in care am inregistrat materialul de mai jos, insa am vazut si Assassin’s Creed III ruland in timp real folosind aceasta tehnologie de streaming. Pe display-ul unei tablete sau a unui telefon avem parte de o fidelitate grafica de invidiat, insa cu cat display-ul pe care este afisat continutul creste, cu atat calitatea scade.

Stream-ul video ofera un bitrate de 5mbps, iar latenta pe o retea locala este insesizabila. Clientii vor putea sa stabileasca viteza necesara si calitatea transmisiei de pe computerele GRID in functie de preferinte, iar metodele de control demonstrate au fost gamepad-uri Logitech.

Un dispozitiv Shield era expus in spatele unui geam, insa norocul a facut ca o emisiune pentru canalul de YouTube NVIDIA sa aiba loc exact cand ma aflam in vizita la stand. Astfel, am reusit sa fotografiez noul dispozitiv bazat pe Tegra 4 mai de aproape si din mai multe unghiuri, insa reprezentantii companiei nu m-au lasat sa il ating decat pentru a prinde alte unghiuri in poze. Momentan dispozitivele existente sunt prea putine si nu sunt inca modele finale, insa planul NVIDIA de a aduce Project Shield pe piata in cel de-al doilea trimestru al noului an fiscal este inca in picioare.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Project Shield MWC 2013/”/]