06 aug. 2012 | 10:00

Superstisious Fund Project investeste bani in functie de supersitiile tale

ACTUALITATE
Superstisious Fund Project investeste bani in functie de supersitiile tale

Superstitious Fund Project este un fond de investitii experimental, condus de Shing Tat Chung, care investeste banii clientilor in actiuni, bazandu-se pe superstitii.

Fond de superstitii

Esti supersitios si nu vrei sa pierzi banii in zilele de 13? There’s an app for that! Folosit de baietii de la Superstitious Fund Project, SID, un sistem automat de trading, evita complet zilele de 13 pentru tranzactionare si evita numarul 13 in general cand este asociat cu un element de tranzactionare. Aici intra de exemplu si companiile cu 13 in titlu.

Respectand aceeasi ecuatie de eficienta, intra in calcul si ciclul lunar impreuna cu fazele de aparitie/disparitie a lunii de pe cer. Pentru a evita aglomeratiile la tranzacionare si pentru a preveni decizii luate de program pe alt principiu  in afara de superstitii, SID vinde majoritatea actiunilor in momentul in care se apropie luna plina.

Shing Tat Chung, fondatorul acestei afaceri, are doar 25 de ani, iar ambitia din spate poate fi explicata cel mai bine de el: ,Am vrut sa sacai cu amuzament principiile superstitioase pe care speram sa facem bani. In acelasi timp, mi-am propus sa fac acest lucru intr-un mod ca mai transparent si usor de urmarit.”

Pentru ca scopul intregului proiect sa fie atins, Chung va mentine in functiune platforma un an de zile, timp in care va urmari performanta banilor investiti in fond. Daca vrem sa consideram perioada de functionare a sistemului de la 1 iunie ca fiind un reper concludent deja avem cateva informatii. Indicele NASDAQ1000 a crescut cu 4% in ultimele doua luni, in timp ce fondul a pierdut 12 procente din valoarea initiala. Pana si Chung contribuie la informarea regulata a investitiorilor in fondul sau cu urmatoarea mentiune in fiecare email: ,,Fiti precauti, acesta este un experiment nedemonstrat, bazat pe speculatii si de asemenea un proiect cu riscul de pierdere totala.”

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele