Gadgeturi de Craciun – cadouri perfecte pentru entuziasti
Mai sunt cateva zile si se schimba anul. Ultimele zile de cumparaturi, cateva reduceri in magazine si pe diverse site-uri, toate se reflecta intr-o perioada perfecta pentru vanat chilipiruri. Secretul, ca de fiecare data, este sa stii ce cumperi. Sa stii exact ce-ti doresti, ce-si doreste persoana importanta din viata ta sau la ce viseaza cel mai bun prieten al tau. Incercand sa facem un top cu gadgeturi de Craciun, vom atrage atentia aici asupra mai multor aparate care pot deveni brusc cadouri perfecte pentru cineva apropiat. Si inca ceva. Nu uitati ca ati avut un an greu. Din acest motiv ar trebui sa celebrati, mai mult ca niciodata, afirmatia ,,cele mai frumoase, bune si utile cadouri ti le faci singur”. Cumparaturi fericite si sarbatori la fel!
Camere foto
SONY RX100 – incredibil dar adevarat, compactul din imaginea de mai sus are in interior un senzor de 1 inci si un pret pe masura. Trecand insa peste pretul de 3000 de lei, toti cunoscatorii au ajuns la concluzia ca cea mai recenta creatie a celor de la SONY merita tot respectul. Are un senzor generos de 20,2 megapixeli Exmor CMOS, un zoom optic de 3,6X si este capabil sa filmeze Full HD 1080p la 60 de cadre pe secunda. Calitatea imaginii este remarcabila, calitatea constructiei la fel iar viteza de focus tradeaza de departe faptul ca acest aparat foto este din alta liga. Este adevarat ca putini te pot convinge sa dai aceasta suma pe un aparat foto compact, daca iti doresti insa cea mai buna calitate nimic nu se apropie de abilitatile impresionante ale lui RX100.
Canon EOS Rebel T4i/650D – este un DSLR pentru cei care fac tranzitia de la un compact la un aparat foto mai destept. Primul din lume cu un ecran sensibil la atingere si o combinatie aproape perfecta dintre controale simple si avansate, noul Rebel se gaseste in Europa cu numele de cod 650D. La aproximativ 3500 lei in varianta cu obiectiv de 18-55mm, noul DSLR nu este unul dintre cele mai accesibile insa face o treaba foarte buna atat pentru capturi statice cat si filme Full HD cu focus continu. Ecranul este rabatabil, perfect pentru autoportrete sau capturi la firul ierbii, iar procesorul Digic 5 are o performanta remarcabila in combinatie cu senzorul CMOS de 18 megapixeli. Nu lipseste nici detectia automata a scenei insa daca va place sa va jucati cu focusul recent lansatul 650 are 9 puncte de auto focus.
Olympus PEN E-PM2 – face parte dintr-o serie cu multe premii pentru performanta si calitate a imaginii. Cu un corp compact si un pret de aproximativ 2800 lei, acest model este exponentul perfect al conceptului micro four-thirds. Are un senzor Live MOS de 16 megapixeli, un ISO maxim de 25600 si o viteza de captura la rezolutie nativa de 8 cadre pe secunda. Ecranul este sensibil la atingere si cu o rezolutie de 460.000 de pixeli nu veti avea dificultati in a vedea continutul capturat. Marele avantaj al acestui model este viteza remarcabila de focus combinata cu un sistem inteligent de stabilizare. Trecand peste portofoliul destul de generos de obiective, nu trebuie neglijata nici posibilitatea utilizarii unui adaptor de montura de aproximativ 650 lei pentru a largi si mai mult optiunile pe care le aveti dupa achizitie.
Boxe
Jawbone Jambox – este una dintre cele mai compacte boxe care functioneaza de minune atat prin intermediul unei conexiuni cu fir cat si wireless, prin Bluetooth. Are o baterie integrata care asigura o autonomie de aproximativ 10 ore de auditie, 340 de grame si vine atat cu doua difuzoare de calitate cat si cu un microfon gandit pentru teleconferinta. Suporta conectarea simultana a mai multor surse de sunet iar daca aveti 2 telefoane pe care le conectati pe Bluetooth cu un Jambox veti putea prelua apeluri de pe amandoua cu o simpla apasare de buton de pe Jambox. Cu un pret de aproximativ 690 lei, aceasta boxa este perfecta pentru cei mereu in deplasare care vor o sursa de muzica de incredere.
Bose Soundlink II – este pentru utilizatorii care au o geanta un pic mai mare cand merg in concediu si al caror portofel este un pic mai generos. Foloseste o conexiune Bluetooth pentru conectarea la tablete, smartphone-uri sau notebook-uri si are un acumulator integrat pentru ore de auditie departe de priza. Husa inclusa functioneaza ca un smartcover care porneste boxa atunci cand este indepartata. In SUA pretul este de aproximativ 300 dolari iar pentru 50 dolari in plus puteti achizitiona o versiune similara compatibila cu standardul AirPlay al celor de la Apple. Magia acestei boxe nu foarte ieftina sta in abilitatea remarcabila de a reda intregul spectru de frecvente, de la joase la inalte, dintr-o greutate decenta de 1,3 kilograme. Reda fara probleme muzica si prin intermediul unei conexiuni cu fir de 3,5 mm.
Bowers & Wilkins Zeppelin Air – este genul de produs care ar trebui sa-ti vina in minte cand cineva te roaga sa-i recomanzi cel mai bun dock de iPhone/iPod care reda fara probleme muzica si din conexiuni wireless. Costa cat un sistem de boxe serios, la aproximativ 2500 lei, insa reda muzica la un nivel similar cu un astfel de sistem audio. Pe sistemul, este ultimul dock audio pe care ti-l vei cumpara vreodata, Zeppelin Air este compatibil AirPlay insa merge si printr-o conexiune cu fir de 3,5 mm. Daca folositi un iDevice cu dock de 30 pini, in timp ce este andocat, conectand un USB la Zeppelin Air puteti transfera muzica, contacte sau puteti face un backup fara nici un fel de problema.
Televizoare
SONY XBR-84X900 – este primul exemplu de TV comercial disponibil compatibil cu continut 4K. Costa 25.000 de dolari si chiar daca nu se gaseste in tara noastra, la un asemenea pret mai puteti adauga cateva sute pentru a-l avea livrat de peste mari si tari. Puterea audio este de 50 W iar daca sunteti gamer cu tehnologia SimulView poate afisa simultan doua streamuri simultane Full HD. Pe langa 4K, un alt aspect remarcabil este diagonala de 84 de inci, aproximativ 2,1 metri. Trecand peste specificatiile astronomice, varful de gama al televizoarelor produse de SONY afiseaza o imagine remarcabila si face o treaba buna si la marirea artificiala a rezolutiei continutului obisnuit. In definitiv nu veti da in fiecare zi peste continut 4K.
Samsung 55ES8000 este varful de gama din domeniul televizoarelor de la prodocatorul corean, cu un pret care graviteaza in jurul valorii de 10.000 lei. Este vorba de un SmartTV cu panou LED ce raspunde la comenzi vocale si gesturi iar partea de autentificare pe retele de socializare este asigurata de camera web integrata. Are un design spectaculos foarte subtire de doar 3 centimetri grosime si o greutate de 19,3 kilograme. Vine cu un amalgam de aplicatii si jocuri, reda continut din orice sursa inclusiv DLNA/AllShare si nu obliga utilizatorul la nici un compromis. Are o rata de refresh de 800 Hz, vine cu 3D HyperReal Engine si un panou Ultra Clear cu Micro Dimming Ultimate. Trecand peste jargoanele tehnice care fac o treaba foarte buna in a justifica pretul, 55ES8000 infrumuseteaza pur si simplu fiecare camera in care este asezat.
LG 42LM620S este un smart TV pana in 3000 lei cu un raport pret performanta remarcabil. In conditiile in care vorbim de un panou Full HD retroiluminat LED cu tehnologie Cinema 3D si o diagonala de 106 centimetri, 42LM620S este un TV foarte bun. Pe langa faptul ca eu sunt un fan al tehnologiei 3D cu ochelari polarizati, prezenta si aici, acest model de la LG vine cu un portofoliu de functii suplimentare pe care in urma cu un an de zile il intalneai la modele mult mai scumpe. Functia Intel WiDi, care pana de curand necesita achizitia unui dispozitiv separat de aproximativ 100 euro, este integrata in acest model. Aceasta din urma va permite sa va oglinditi continutul intregului ecran de PC cu conditia sa aveti un un procesor Intel Core i5 si i7 Sandy Bridge sau Ivy Bridge. Desi putini dintre noi au timp sa mai caute aplicatii si pe TV, nu doar pe smartphone sau tableta, in cazul Smart TV-urilor LG magazinul de aplicatii virtuale este din ce in ce mai util. In practica, noua interfata Smart a devenit un adevarat portal catre continut video de calitate, gratuit sau contra cost.