08 iun. 2012 | 14:20

Canon redefineste clasa DSLR entry-level cu EOS 650D

ACTUALITATE
Canon redefineste clasa DSLR entry-level cu EOS 650D

EOS 650D FSL LCD OPEN w EF-S 18-55mm

Dupa lansarea camerelor high-end EOS 5D Mark III si 1D-X, credeam ca japonezii de la Canon nu mai au alte surprize pregatite pentru prima jumatate a lui 2012. Ei bine, odata cu anuntul lui EOS 650D, Canon confirma ca doreste suprematia si pe segmentul de DSLR entry-level. Noua camera vine cu o serie de aditii foarte interesante, pe care ne asteptam sa le vedem mai intai in modele mai scumpe.

In primul rand, avem de a face cu nou un sistem autofocus, care foloseste doua motoare pentru a focaliza cat mai corect si rapid in orice situatie. Gratie acestui nou sistem, Canon ofera pentru utilizatorii lui 650D posibilitatea de  autofocus continuu atunci cand camera filmeaza. Asta nu este tot, insa: procesorul DIGIC 5, care a debutat in 5D Mark III si 1D-X este inclus si in noua camera entry-level, alaturi de un ecran tactil care poate fi folosit la retusarea imaginilor direct din aparat, sau pentru focalizarea atat in modul foto, cat si in cel video.

Imaginile sunt captate cu ajutorul unui senzor de 18 megapixeli APS Hybrid CMOS, care ofera posibilitatea de a fotografia chiar si in lumina slaba gratie sensibilitatii la lumina (ISO) care poate urca de la 100 la 12.800 in mod standard si care poate fi extins pana la 25.600. Ecranul tactil de pe spatele camerei are o diagonala de 7,7 centimetri si este rabatabil, fiind mult mai util pentru filmare in anumite conditii. Probabil cea mai interesanta functie pe care 650D o are este transmitatorul radio incorporat, care poate declansa de la distanta blitz-urile din gama Speedlite de la Canon.

Odata cu noua camera, Canon a lansat si doua noi obiective: EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM si EF 40mm f/2.8 STM, ambele cu motoare de autofocus silentioase, dedicate in special celor care doresc sa filmeze cu 650D.

Evident, in teorie totul suna foarte bine, insa va trebui sa vedem la prima mana toate aceste noi aditii din 650D. Avand insa in vedere camerele de top lansate lunile trecute, nu ma astept de la Canon sa dezamageasca.