Zonele din România în care a venit deja iarna. Avertisment serios pentru şoferi, e nevoie de cauciucuri speciale!

Zonele din România în care a venit deja iarna. Avertisment serios pentru şoferi, e nevoie de cauciucuri speciale!
Unde a nins in Romania, astfel ca ai nevoie de cauciucuri de iarna

Care sunt zonele din România în care a venit deja iarna. În aceste locuri este avertisment serios pentru şoferi, întrucât este nevoie de cauciucuri speciale de iarnă. Așadar, în ce localități trebuie să ai cauciucuri de iarnă dacă pleci la drum în aceste zile, vezi în rândurile de mai jos.

Atenție, șoferi! Zonele din România unde a venit iarna, astfel că este nevoie de cauciucurile de iarnă

Weekend-ul trecut, zeci de copaci smulși de vijelii au căzut peste mașini sau au rupt firele electrice în mai multe localități din țară. Nici pe litoral nu a fost mai bine.

Dacă sâmbătă turiștii încă mai făceau baie în mare, duminică vremea rea a răvășit toate plajele, iar vântul a închis porturile.

A nins pe Transalpina

De asemenea, șoseaua de mare înălțime, Transalpina, a fost duminică acoperită cu prima zăpadă din această toamnă. Prima ninsoare nu s-a lăsat așteptată mult nici în Apuseni.

Astfel, în Masivul Vlădeasa a început să ningă de sâmbătă noapte, iar peisajul s-a transformat repede într-unul de iarnă, cu temperaturi de minus 2 grade Celsius.

Frigul s-a lăsat peste Brașov

În Pasul Tihuța, ploaia și vântul puternic au creat probleme mari șoferilor, însă cei mai mulți erau la curent cu prognoza meteo astfel că au venit pregătiți. „Să vedem dacă se pregătesc drumarii, aici e problema!”, a spus unul dintre șoferi, porivit stirileprotv.ro.

Chiar dacă nu a nins, în localitățile din depresiunea Brașovului frigul s-a lăsat brusc. „Am căutat prin casă ce am găsit mai gros ca să putem să ne plimbăm”, a spus o doamnă ieșită la plimbare.

Este mult mai frig decât ar trebui să fie

Temperaturile sunt mai scăzute și cu 10 grade Celsius față de normalul perioadei, anunță meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie.

La Brașov au fost doar 12 grade Celsius, la prânz, iar dimineaţa a fost şi mai răcoroasă. Vântul a făcut ca frigul să fie şi mai pătrunzător astfel că oamenii au scos hainele de iarnă.

Vântul a făcut ravagii pe litoral

Vântul puternic a adus mari probleme și pe litoral, unde zeci de copaci rupți au blocat străzi, au tăiat firele de electricitate și au distrus autoturisme.

Dacă sâmbătă turiștii aflați pe litoral se bronzau pe plajă, duminică cei care s-au plimbat pe faleza Cazinoului au avut de înfruntat vântul puternic. De asemenea, toate porturile de la Marea Neagră au fost închise.

Și în Craiova, un autoturism a fost avariat de un copac care a căzut peste el. În plus, parcurile din oraș au fost închise, după ce meteorologii ANM au anunțat rafale de vânt de peste 50 de kilometri pe oră.