07 sept. 2022 | 16:16

Ce salariu are un recepționer la hotelurile de pe litoral. Suma este mai mare decât s-a crezut

Știri generale
Ce salariu are un recepționer la hotelurile de pe litoral. Suma este mai mare decât s-a crezut
Ce salariu are un recepționer la hotelurile de pe litoral. Ce arată cele mai recente date furnizate de către platformele de recrutare.

Piața muncii din România a fost foarte dinamică în perioada sezonului estival 2022, susțin reprezentanții platformei BestJobs. Spre surprinderea multora, în domeniul turismului, veniturile salariale ale angajaților au crescut. Totuși, multe dintre ele nu depășesc salariul mediu net înregistrat la nivel național. Află în rândurile următoare ce salariu are un recepționer la hotelurile de pe litoral.

Veniturile salariale ale angajaților din turism s-au majorat

În sezonul estival din acest an românii s-au arătat a fi mai interesați de locuri noi de muncă, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, au arătat reprezentanții platformei de recrutare BestJobs. Mulți conaționali au fost deschiși la oportunități noi de afirmare, în domenii în care nu mai activaseră în trecut.

Principalele trei domenii în care românii și-au căutat cel mai des de muncă sunt: Inginerie, Producție/Logistică și HoReCa. În turism și nu numai, numărul total al locurilor de muncă disponibile s-a dublat față de perioada sezonului estival 2021. De altfel, angajatorii par să arate mai mult interes față de nevoile salariaților.

„Piața muncii se adaptează constant la contextul social și economic. Astfel, în lunile de vară, atât activitatea angajatorilor, cât și a candidaților s-a intensificat.

De asemenea, angajatorii sunt mai atenți la nevoile candidaților, care sunt în căutarea unui loc de muncă ce le oferă flexibilitate și stabilitate. Dovadă este și faptul că în perioada iunie – august, oferta de joburi ce pot fi făcute de la distanță a crescut cu aproape un sfert comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut”, a declarat Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

Ce salariu are un recepționer la hotelurile de pe litoral

Nu doar numărul locurilor de muncă disponibile au crescut în sezonul estival din acest an. Potrivit datelor puse la dispoziție de către reprezentanții platformei BestJobs, și salariile angajaților s-au majorat. Inclusiv în domeniul HoReCa.

Totuși, veniturile financiare cele mai mari sunt înregistrate de către salariații care activează în industria IT. Chiar dacă salariile angajaților din HoReCa au crescut, majoritatea se mențin sub salariul mediu net.

„Așadar, deși salariile au crescut în primele 6 luni ale anului 2022 în HoReCa și Turism, cele mai multe poziții nu depășesc salariul mediu net, la nivel național”, au precizat, într-un comunicat de presă, reprezentanții BestJobs.

Un recepționer la un hotel de pe litoral încasează lunar o sumă de bani care variază între 500 și 700 de euro. Un agent de turism câștigă până în 800 de euro în fiecare lună. Un ospătar are un salariu de 500-800 de euro, lunar, în urma creșterilor salariale. Cât despre livratorii care asigură servirea mâncării acasă, aceștia încasează lunar un salariu mediu de 650 de euro.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro