Zonele de lângă Brașov pe care turiștii se bat. Toți romanii vor să meargă în vacanță aici

Zonele de lângă Brașov pe care turiștii se bat. Toți romanii vor să meargă în vacanță aici
Zonele de lângă Brașov pe care turiștii se bat

Pentru cei care iubesc natura și nu mai vor aglomerația din stațiunile de pe Valea Prahovei, există opțiuni mai puțin populare, însă care încep să atragă tot mai mulți turiști, în ideea în care românii caută să se relaxeze în vacanțe în țară.

Zonele de lângă Brașov pe care turiștii se bat

Astfel că pornind din nordul Brașovului spre Sfântu Gheorghe, există o serie de localități bune de vizitat în weekend. Aici sunt și diverse facilități de cazare aflate în mijlocul naturii ce oferă multiple metode de petrecere a timpului liber. Majoritatea localităților de aici sunt vechi așezări săsești extrem de curate.

La numai 10 minute de Brașov este Sânpetru. El este un sat săsesc și se pot vizita aici biserica evanghelică, biserica ortodoxă, rezervaţia naturală „Dealul Lempeş”. Tot aici  se poate practica și planorismul la Aeroclubul Iosif Şilimon. De menționat este că curenţii ascendenţi ce se formează în jurul dealului Lempeş creează condiţii prielnice acestui sport.

Ce minunății există în apropiere de Brașov

În apropiere este și Hărman, în  dialectul săsesc Huntschprich, în germană Honigberg.  Numele localităţii înseamnă „Muntele mierii“.  O plimbare dinspre Braşov spre Hărman cu maşina la apus de soare este numai potrivit. Dincolo de privelişte şi de culorile incredibile, tot aici se află şi o bisercă fortificată.

Tot în apropiere este și Bod, care există încă din perioada neolitică. În anul 1241, satul a fost ars de tătari, după ce mai înainte suferise din pricina năvălirilor cumane. De aceea, saşii l-au numit „Brenndorf” („Satul ars”). În anul 1889 s-a înființat Fabrica de Zahăr Bod, dar și  şi Colonia Bod, o aşezare de mai multe blocuri în jurul fabricii în care locuiau cei care munceau la fabrică.

Apoi, la 10 km distanţă de Braşov, între localităţile Hărman şi Bod, la poalele dealului Lempeş, sunt Bălţile Cişmaşu, care dețin și un centru de agrement unde poți practica echitaţia şi pescuitul. Dacă vrei să te cazezi, în Sânpetru există un hotel de trei stele, dotat cu piscină și teren de tenis, iar în Hărman se află o pensiune construită de curând la standarde de design înalte.

Apoi, la numai câteva minute distanță de Sfântu Gheorghe există și un hotel construit în mijlocul naturii, cu spa. Hotelul are și deschidere spre o pădure de foioase, ce include și trasee amenajate pentru turiștii cazați acolo. De menționat este că majoritatea recenziilor este pozitivă, având un punctaj de peste 9. Așadar, dacă vrei să petreci timp de calitate în natură, ai de unde alege!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI