Orașele din România unde merită să trăiești. București nu este în top 10, care sunt cele mai mari avantaje

Orașele din România unde merită să trăiești. București nu este în top 10, care sunt cele mai mari avantaje
Top 10 orase din Romania unde e bine sa traiesti

Cum se raportează românii din orașele de peste 30.000 de locuitori la localitățile în care trăiesc, dând note în funcție de criterii precum siguranța, spațiile verzi, costul vieții, curățenie, administrație, trafic, soluții de smart city și calitatea vieții.

Orașele din România unde merită să trăiești

Sondajul a fost unul subiectiv însă, fiind doar părerea generală a locuitorilor despre orașul în care trăiesc.

10. Timișoara

Timișorenii apreciază mai ales siguranța, calitatea vieții și spațiile verzi ale orașului. Cu toate acestea, nu sunt la fel de fericiți de administrație, trafic sau curățenie.

9. Craiova

Craiova este unul dintre cele două orașe de la sud de munții Carpați, ce a intrat în top 10. Aici, locuitorii apreciază siguranța, spațiile verzi și calitatea vieții, însă notează puțin administrația, traficul și funcțiile de smart city.

8. Iași

Iași este unicul oraș din Moldova care intră în top 10. Locuitorii apreciază siguranța, calitatea vieții și curățenia, însă sunt mai puțini fericiți cu traficul, administrația și funcțiile de smart city.

7. Baia Mare

Baia Mare este un oraș apreciat pentru costul vieții, siguranță și curățenie. Nu la fel de fericiți sunt locuitorii când vine vorba de calitatea administrației, trafic și funcțiile de smart city.

6. Brașov

Aici, locuitorii sunt mulțumiți de siguranța, calitatea vieții și curățenia orașului. La punctele slabe sunt amintite administrația, spațiile verzi, traficul și funcțiile smart.

5. Cluj-Napoca

Orașul acesta are parte de mult PR, iar clujenii sunt, în general, mândri de orașul lor. Au dat note mari pentru siguranță, calitatea vieții și funcțiile de smart city. Însă orașul este depunctat puternic la capitolele trafic și costul vieții.

4. Alba-Iulia

Orașul acesta este bine punctat la siguranță, costul și calitatea vieții, însă a avut note mici administrației și spațiilor verzi. În general, locuitorii sunt mulțumiți, însă nu foarte entuziaști în vreo privință.

3. Târgoviște

Târgoviște, un oraș aflat la sud de Carpați, a primit note bune la capitolele costul vieții, siguranță și calitatea vieții, și mai puțin bune în ce privește partea de smart city și trafic.

2. Sibiu

Nu este o surpriză că acest oraș este în acest top. Acest oraș a fost, de altfel, primul din România care și-a renovat centrul vechi, iar asta a dus la refacerea urbei la niveluri apropiate de cele ale orașelor europene.

1. Oradea

Pe primul loc în acest top este Oradea, fiind considerat cel mai bun oraș din România de către locuitorii săi. Acest oraș se remarcă prin note foarte mari acordate la toate capitolele.

De precizat este că în acest top nu se află și București, capitala României.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI