Zona din România recomandată de National Geographic pentru vacanțe de familie în 2021

Zona din România recomandată de National Geographic pentru vacanțe de familie în 2021
Transilvania, realitatea într-o zonă renumită pentru fantezie (foto: Brașov / National Geographic)

Lumea înconjurătoare este plină de minuni, chiar dacă sunt greu de atins. În timp ce pandemia a oprit călătoriile, nu a liniștit curiozitatea oamenilor. Într-un top al celor mai frumoase zone din lume, realizat de National Geographic, Transilvania ocupă un loc fruntaș.

Realitatea într-o zonă renumită pentru fantezie

National Geographic s-a gândit să facă un top 25 cu cele mai spectaculoase zone din lume. Printre multele locații fie exotice, spectaculoase, sau unice în lume, Transilvania ocupă un loc fruntaș în topul realizat de cei de la National Geographic.

Unul dintre efectele secundare ale lui Dracula, romanul de groază gotic al autorului irlandez Bram Stoker, spune National Geographic, a fost că a transformat Transilvania, o regiune românească perfect reală, într-un tărâm mitic, un ”ținut blestemat, unde diavolul și copiii merg încă cu picioarele pământești!

National Geographic s-a gândit să facă un top 25 cu cele mai spectaculaose zone din lume.
National Geographic vorbește despre aerul medieval din Transilvania

Bram Stoker nu văzuse niciodată Transilvania, înainte de a scrie celebrul roman.

Autorul a compilat cu îndemânare informații pentru romanul său din 1897 din cărți scrise de scriitori britanici de călătorie.

A înțeles câteva dintre detalii despre mâncarea națională, despre vinul dulce din zonă, și despre descrieri ale îmbrăcămintei populare.

Relatările din care Stoker s-a inspirat vorbeau despre cruci la marginea drumului și amestecul cultural complicat de maghiari, sași, secui și valahi.

Transilvania și simțul ei pastoral

National Geographic vorbește mai departe despre aerul medieval al Transilvaniei, care te duce cu gândul la vechea Europă, și de simțul ei pastoral.

Clujul, un oraș cosmpolit, în viziunea National Geographic, este o bază pentru explorarea pajiștilor din flori sălbatice din Transilvania.

Castelele din cărțile de povești și satele cu alei pietruite sunt un alt lait motiv regăsit în Transilvania.

”Pentru familiile din ce în ce mai legate de tehnologie, o viitoare ședere fermă aici ar fi o șansă de a scoate din priză, de a petrece timp călătorind cu o căruță trasă de cai, făcând drumeții în Munții Carpați împădurite și ajutând la treburi precum mulgerea oilor, colectarea ouălor și îngrămădirea fânuri în căpițe de fân.”, mai spune National Geographic.

Farmecele din Transilvania l-au captivat de mult pe Prințul de Wales. Fundația acestuia finanțează proiecte locale de conservare a patrimoniului arhitectural.

Atemporalitatea este atât de remarcabilă, aproape acele povești pe care le citeai când era copil”, spune viitorul rege în documentarul de călătorie Wild Carpathia.

Și astăzi Transilvania este un loc în care străinii vin să viziteze multe locuri, parcă rămase înghețate în timp.