22 apr. 2024 | 18:06

Ziua Pâmântului 2024. Tema din anul acesta și ce activități poți face

Diverse
Ziua  Pâmântului 2024. Tema din anul acesta și ce activități poți face
Ce temă este anul acesta

Ziua Pâmântului 2024. Planeta noastră este un loc uimitor, dar are nevoie de ajutorul oamenilor pentru a prospera. De aceea, în fiecare an, pe 22 aprilie, mai mult de un miliard de oameni sărbătoresc Ziua Pământului pentru a proteja planeta de lucruri precum poluarea și defrișarea. Participând la activități precum colectarea gunoaielor și plantarea copacilor.

Ziua Pământului 2024

Prima zi a Pămâtului a fost sărbătorită în 1970, când un senator din Wisconsin, SUA, a organizat o demonstrație națională pentru a crește conștientizarea cu privire la problemele de mediu.

Vezi și: 10 curiozități despre Planeta Pământ pe care nu le știai. Cele două supercontinente care au existat acum câteva milioane de ani

Proteste au avut loc în întreaga țară și, până la sfârșitul anului, guvernul SUA a creat Agenția pentru Protecția Mediului. Până în 1990, Ziua Pământului a devenit un eveniment sărbătorit de peste 140 de țări din întreaga lume.

Cercetătorii estimează că aproximativ 15 miliarde de arbori din lume sunt tăiați în fiecare an, așa că poți ajuta la compensarea acestei pierderi plantând un copac propriu.

Arborii absorb dioxidul de carbon și eliberează oxigen pentru oameni să respire. De asemenea, oferă adăpost și hrană pentru animale. În funcție de locul în care sunt plantați arborii, umbra lor poate reduce chiar nevoia de aer condiționat în lunile mai calde.

Vezi și 10 locuri din Europa pe care să le vizitezi în vara lui 2024. Mii de români aleg aceste destinații pentru vacanță

Ziua Mondială a Pământului 2024: activități de făcut:

Deoarece Ziua Pământului crește conștientizarea despre protejarea planetei noastre, poți participa la diverse activități legate de mediu pentru a face ziua specială. 

Stinge luminile. Electricitatea nu apare de la sine – trebuie produsă din lucrurile din jurul nostru. De multe ori provine din combustibili fosili (cum ar fi cărbunele, petrolul sau gazul natural) care contribuie la schimbările climatice.

Dar electricitatea poate fi, de asemenea, produsă din surse regenerabile precum vântul, apa, soarele și chiar excremente de elefant! Indiferent de proveniența sa, încearcă să conservezi energia electrică folosind doar ceea ce ai nevoie.

Poți să te angajezi să eviți utilizarea plasticului în casă, să faci plimbări în natură, să faci schimbări în stilul de viață care reduc amprenta ta de carbon, să îți educi familia și prietenii despre modalități de a salva mediul înconjurător și multe altele. 

Vezi și Top 7 locuri din Crișana pe care trebuie să le vizitezi. Unele dintre cele mai frumoase peisaje din România

Poți învăța și principiile de a reduce, reutiliza și recicla și să le practici în viața ta de zi cu zi.

Altfel, poți pur și simplu să profiți de această zi pentru a te conecta cu natura, pentru a te uita la documentare și să înțelegi felul în care funcționează planeta noastră.

Parteneri
Ultima dorință a lui Helmut Duckadam. Ce a lăsat scris în testament. Soția sa a oferit detalii neștiute
Redactia.ro
Prima soție a lui Helmut Duckadam a vorbit despre încheierea mariajului dintre ei. Care a fost motivul: „Știam că are pe altcineva”
Click.ro
Victor Ponta: „Nu o voi vota pe Elena Lasconi, nu e pregătită să fie președinte.” Ce spune despre Călin Georgescu
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Călin Georgescu, discurs violent la adresa Bisericii, cu citate din controversatul guru Osho. Incredibil ce a spus despre români!
Unica.ro
Zodia care iubește cel mai mult dulciurile. E greu s-o oprești
EVZ.ro
Ultima dorință a lui Helmuth Duckadam, înainte să moară. Ce i-a lăsat scris soției sale în testament
Spynews
Călin Georgescu a mințit. O femeie dezvăluie tot adevărul
Capital.ro
Naomi Hedman, fosta iubită a lui Florin Ristei, a confirmat relația cu fiul Ozanei Barabancea. Cum l-a fotografiat pe Andrew în pat
Avantaje
PREMIERUL ALES de Călin GEORGESCU. Cu CINE a VOTAT acesta
Mediaflux
Ce îi reproșează Ana Ionescu soțului ei, Tudor de la Fly Project. Care e secretul unei căsnicii de succes
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum se simte mama lui Liviu Vârciu care a ajuns de urgență la spital pentru o operație de 3 ore. Ce a pățit și ce a zis artistul
Antena 1
Actori din 'Singur acasă' care au murit de când filmul a fost lansat
Shtiu.ro