Ziua fără pantaloni în metrou revine: de ce se sărbătorește așa ceva?

Autor: Diana Radu - 07:55, 15 ian. 2019

Ziua „fără pantaloni” la metrou a fost marcată şi anul acesta în toată lumea. Mii de persoane din Sofia, New York sau Londra au celebrat bizara tradiţie. Aceștia au  călătorit cu trenurile subterane în lenjeria intimă.

Evenimentul a fost lansat de Improv Everywhere în New York în 2002, cu doar șapte participanți. Aceștia au pus la cale următoarea farsă, la fiecare stație intra o persoană fără pantaloni și cobora la următoarea, unde era înlocuită de altcineva. Ei păreau că nu se cunosc, iar călătorii din vagon nu înțelegeau ce se întâmplă.

La a opta stație a intrat un bărbat care vindea pantaloni la un dolar perechea. Acum mișcarea inedită de la metrou a avut aproape 2.000 de participanți la New York și alte mii de tineri în întreaga lume.

Organizatorii o numesc acest demers inedit „o sărbătoare internațională a umilinței”. Însă, condiția pentru participarea la eveniment este ca persoanele să poarte haine obișnuite de iarnă, geci, bocani, fular iar singurul element lipsă din vestimentația de iarnă să fie pantalonii.

Deşi această perioadă a nului este marcată de temperaturi scăzute şi grade cu minus marcate pe termometre, locuitorii din Londra nu s-au menajat de la ciudata sărbătoare şi au renunţat la pantaloni sau fuste pentru a circula cu metroul în lenjerie intimă. Aceștia s-au întâlnit în fața Galeriei Naționale din Piața Trafalgar pentru cea de-a 10-a ediție anuală, fără pantaloni.

Aproximativ o sută de persoane s-au adunat pe linia Piccadilly, unde s-au şi-au dat jos pantalonii și au rămas în lenjerie intimă. Călătorii au rămas uimiți când au văzut bărbații și femeile așezându-se lejer pe scaune vorbind sau citind. După ce au ajuns la staţia de lângă Green Park, oamenii fără pantaloni au coborât pentru a face aerobic pe platformă înainte de a pleca spre alte destinaţii.

Principiul acestei sărbători este să reuşeşti să fii cât mai serios chiar dacă vezi alţi călători în lenjeria lor intimă. Participanţii la acest obicei devenit fenomen social sunt nevoiţi să se comporte ca şi cum nimic nu ar fi ciudat în preajma lor.

Evenimentul are loc în întreaga lume şi se numeşte „No Pants Subway Ride” și a început în New York în 2002, iar de atunci s-a răspândit în peste 60 de orașe din întreaga lume, inclusiv Tokyo, Ierusalim și Moscova. Totul a fost organizat de Societatea Stiff Upper Lip, care a cerut participanților să evite tanga. Co-organizatorul Farhan Rasheed a spus că nu a avut nici un scop pentru eveniment, a fost doar pentru distracție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI