Ziua cu cele mai multe cazuri covid din lume, din martie 2020 încoace. S-au bătut toate recordurile în 24 de ore

Ziua cu cele mai multe cazuri covid din lume, din martie 2020 încoace. S-au bătut toate recordurile în 24 de ore

Ziua de 13 ianuarie 2021 este ziua în care a fost atins cel mai mare număr de infectări cu COVID la nivel mondial, de la începutul pandemiei și până în prezent. Presa internațională relatează cu stupoare că, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 3,4 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus pe întreg mapamondul. Cum s-a ajuns la această situație alarmantă, afli în rândurile de mai jos.

Ziua cu cele mai multe cazuri covid din lume

Aproape 3,4 milioane de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate la nivel mondial în ultimele 24 de ore, potrivit anunțului făcut joi de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

De la debutul pandemiei și până în prezent, acesta reprezintă cel mai mare număr de infectări zilnice raportate. Practic, într-o singură zi, au fost înregistrate tot atâtea infectări câte au fost consemnate în primele patru luni ale pandemiei.

Până la momentul transmiterii acestei știri, la nivel mondial au fost raportate peste 312 milioane de cazuri, însă reprezentanții OMS spun că numărul real ar putea fi chiar mai mare, în contextul în care multe infectări nu sunt raportate către autorități.

Numărul de îmbolnăviri fără precedent din ultimele 24 de ore este cauzat de răspândirea îngrijorătoare a variantei Omicron, care este foarte contagioasă și deja dominantă.

Citește și: Anunțul halucinant făcut de MedLife. 50.000 de cazuri covid în fiecare zi în România, e crunt ce va urma

S-au bătut toate recordurile în 24 de ore

Potrivit datelor rețelei globale de laboratoare GISAID, tulpina raportată în Africa de Sud, pentru prima dată în noiembrie 2021, a depășit varianta Delta. Datele arată că Omicron este prezentă în 58,5% dintre analizele efectuate.

Din fericire, dacă poate fi spus astfel, numărul deceselor cauzate de COVID-19 se menține la un nivel stabil în această perioadă, și anume 7.000 pe zi.

Organizația Mondială a Sănătății mai atrage atenția asupra faptului că, deși Omicron provoacă forme de boală mai puțin grave comparativ cu celelalte tulpini, noua variantă pune presiune pe sistemele de sănătate, întrucât numărul de infectări este din ce în ce mai mare.