Studiu alarmant privind creșterea infectărilor Covid-19 datorată elevilor nevaccinați: „Numărul de internări și decese este foarte mare”

Studiu alarmant privind creșterea infectărilor Covid-19 datorată elevilor nevaccinați: „Numărul de internări și decese este foarte mare”
Elevi purtând mască Sursă foto: PATRICK HERTZOG / AFP)

Vești proaste pentru o mare parte din statele din Europa, dar și pentru Marea Britanie după efectuarea unui studiu privind legătura dintre creșterea cazurilor Covid-19 și transmiterea comunitară în rândul elevilor nevaccinați. Potrivit rezultatelor cercetării, o contribuție semnificativă a creșterii infectărilor o are școala cu prezență fizică.

Marea Britanie, semnal de alarmă privind creșterea cazurilor covid-19

Un studiu realizat de King’s College London și menționat de Daily Mail susține că principalul motiv al creșterii numărului de cazuri, mai exact, cu 18% în ultima săptămână în Marea Britanie, este datorat de infectarea elevilor nevaccinați, cu vârste sub 18 ani, care nu sunt eligibili pentru vaccin momentan.

De asemenea, raportul de monitorizare săptămânal al Agenției pentru Securitate a Sănătății din Regatul Unit a indicat, de asemenea, gradul crescut de infecție cu Covid-19 în trei sferturi din autoritățile locale din Anglia, în ultima săptămână.

Profesorul britanic Tim Spector, un epidemiologist renumit, a transmis un semnal de alarmă privind rata de infectare mult prea mare într-o perioadă scurtă de timp.

„Creșterea numărului de infectări este cu adevărat descurajantă, iar suișurile și coborâșurile recente, spre deosebire de valurile anterioare, îngreunează estimările privind evoluția lucrurilor de la o săptămână la alta. Cu toate acestea, concluzia mea este că numărul infectărilor este mult prea mare”, a explicat acesta, potrivit sursei citate.

Sărbătorile de Crăciun, motiv de îngrijorare privind creșterea infectărilor

În continuare, profesorul Tim Spector, epidemiologul renumit aflat în spatele studiului, a avertizat că Mare Britanie gestionează bine situația Covid-19 față de alte țări, dar infectările sunt „prea mari” pentru a prezenta Marea Britanie drept o poveste de succes Covid.

În ciuda faptului că transmiterea comunitară se datorează elevilor nevaccinați, specialistul susține că focusarea nu trebuie să fie pe această categorie de vârstă, dat fiind faptul că nu reprezintă pericol mare pentru dezvoltarea formelor grave.

„Deși, deocamdată, parem să ne descurcăm mai bine decât unele țări europene în ceea ce privește numărul de cazuri, în Marea Britanie numărul de internări și decese este foarte mare, ceea ce reprezintă un adevărat motiv de îngrijorare.

Având în vedere supraîncărcarea actuală a spitalelor noastre, acum nu este momentul să prezentăm Marea Britanie ca o poveste de succes Covid, nici pe departe. În timp ce creșterea numărului de cazuri noi este determinată de copii, concentrarea asupra lor pe termen scurt ar fi o greșeală”, a explicat profesorul Tim Spector.

Acesta consideră că autoritățile nu vor introduce măsuri mai dure anti-Covid-19 cu ocazia sărbătorilor, astfel că, cetățenii sunt singurii responsabili pentru sănătatea lor și a celor dragi. Mai mult, epidemiologul a recomandat vaccinarea

„Deși este puțin probabil ca Guvernul să aplice restricții de Crăciun, adunările de familie vor crește fără îndoială riscul, în special pentru membrii familiei mai în vârstă și mai vulnerabili, care nu au primit încă a treia doză de vaccin.

Salvarea Crăciunului depinde de noi. Aceia dintre noi, eligibili pentru a treia doză, ar trebui să facă rapid, fiind conștienți de faptul că una din patru persoane cu simptome asemănătoare răcelii au Covid. Luați în considerare riscurile și ține-ți familia departe de spital în timpul sărbătorilor.”, a transmis cercetătorul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI