Zile libere august 2019. Minivacanța de Sfânta Maria, aprobată de Guvern

Zile libere august 2019. Minivacanța de Sfânta Maria, aprobată de Guvern

Guvernul a declarat zi liberă în data de 16 august, în urma ședinței Executivului de miercuri. Propunerea a venit din partea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, iar Guvernul a stabilit și comunicat că ziua de 16 august 2019 va fi liberă pentru angajații instituțiilor publice.

Minivacanță de Sfânta Maria. Guvernul le dă zi liberă bugetarilor pe 16 august

Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a precizat, la finalul ședinței Executivului, că ziua de 16 august va fi liberă, iar bugetarii își vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31.08.2019 privind planificările stabilite.

„La propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Guvernul a aprobat stabilirea zilei de 16 august 2019 ca zi liberă. Așadar în ziua de 16 august 2019 angajații instituțiilor publice vor avea o zi liberă, iar aceștia iși vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31.8.2019 privind planificărilor stabilite”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Oficialul a mai explicat faptul că recuperarea zilei de 16 august se va face prin prelungirea timpilor de lucru până la sfârșitul luni august. De menționat este că sub incidența acestei măsuri nu intră angajați care sunt nevoiți să asigure permanență ori magistrații care au termene stabilite în data cu pricina.

Zile libere:

Zile libere august 2019. Minivacanța de Sfânta Maria, aprobată de Guvern
Zile libere august 2019
  • 15 august — Adormirea Maicii Domnului
  • 30 noiembrie — Sfântul Andrei – sâmbătă
  • 1 decembrie — Ziua Naţională a României – duminică
  • 25 decembrie – Crăciunul
  • 26 decembrie — Crăciunul

„Data de 15 este deja zi libera declarată prin lege și 16 cade vineri, 15 este joi și s-a luat deciza să fie declarată zi liberă”, a completat Nelu Barbu.

Anul precedent, sărbătoarea a picat într-o altă zi, astfel că Guvernul a dat liber angajaților la stat pe 16 și 17 august, pentru a face un liant între Sfânta Marie și weekend. De precizat este că măsura este inclusă în Hotărârea Guvernului nr. 595/2018. Cele două zile lucrătoare de anul trecut au fost recuperate pe 25 și 1 septembrie, ori prin prelungirea programului de lucru până pe 7 septembrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI