Românii ar putea avea o nouă minivacanță. Ce zile libere pregătesc guvernanții pentru angajați

Românii ar putea avea o nouă minivacanță. Ce zile libere pregătesc guvernanții pentru angajați
Românii ar putea avea o nouă minivacanță

Românii care lucrează la stat ar putea avea parte de o nouă minivacanță, la jumătatea lunii august. Ce zile libere pregătesc guvernanții pentru angajați?

Românii care lucrează la stat ar putea avea o nouă minivacanță. Ce zile libere pregătesc guvernanții

La jumătatea lunii august, românii ar putea avea parte de o nouă minivacanță de patru zile, în urma faptului că în data de 15 august, joi, se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului, care este zi liberă potrivit Codului Muncii. Guvernanții ar putea lua decizia acordării angajaților la stat a unei zile libere vineri, lucru care ar da românilor posibilitatea să se bucure de o minivacanță, adunâdu-se patru zile la calcul. În cazul în care Guvernul va acorda o zi liberă, ea se va recupera ca până acum. Soluția, deja știută, este ca angajații să recupereze fie prin prelungirea programului de lucru, fie prin lucru în zile de sâmbătă.

Românii ar putea avea o nouă minivacanță. Ce zile libere pregătesc guvernanții pentru angajați
La jumătatea lunii august, românii angajați la stat ar putea avea parte de o nouă minivacanță de patru zile

Zile libere:

  • 15 august — Adormirea Maicii Domnului
  • 30 noiembrie — Sfântul Andrei – sâmbătă
  • 1 decembrie — Ziua Naţională a României – duminică
  • 25 decembrie – Crăciunul
  • 26 decembrie — Crăciunul

Anul precedent, sărbătoarea a picat într-o zi de miercuri, așa că Guvernul a dat liber angajaților la stat pe 16 și 17 august, pentru a face o legătură între Sfânta Maria și weekend. De menționat este că măsură e inclusă în Hotărârea Guvernului nr. 595/2018. Cele două zile lucrătoare de atunci au fost recuperate pe 25 și 1 septembrie, ori prin prelungirea programului de lucru până pe 7 septembrie. Cu toate acestea, nu au primit liber angajații a căror activitate nu poate fi întreruptă din cauza caracteruluiprocesului de producție ori specificului activității. Printre cei care nu s-au bucurat de liber s-au aflat și bugetarii și personalul instanțelor judecătorești care au procese de soluționat pe 16 și 17 august, la fel și participanții în aceste procese.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI