Zi importantă pentru soarta bucureștenilor. Ce se va întâmpla cu taxa Oxigen

Emoții uriașe pentru majoritatea bucureștenilor! Astăzi va fi votat proiectul de hotărâre privind anularea taxei de poluare de către consilierii generali ai Capitalei. Acesta va intra suplimentar pe ordinea de zi a ședinței de Consiliul General.

Ce se întâmplă cu banii cetățenilor care au plătit deja taxa Oxigen

Se abrogă HCGMB nr. 539/2019 privind măsuri concrete de îmbuătățire a calității aerului în municipiul București. Contravaloarea vinietelor Oxigen achiziționate până în prezent va fi returnată titularilor”, se arată în proiectul de hotărâre.
Primarul Capitalei Gabriela Firea a transmis cu o lună în urmă că va renunța la vinieta Oxigen, după ce, în urma referendumului pe care l-a făcut pe rețeaua de socializare Facebook, majoritatea cetățenilor fiind revoltați vizavi de existența acestei viniete, fiind nevoiți să plătească sume foarte mari pentru a circula în mai multe zone din București.

Cu o indignare vizibilă, Gabriela Firea a transmis în cadrul unei conferințe de presă concluziile trase: „Concluzia acestui referendum este, se pare, că vrem mai multe mașini poluante. Cetățenii resping ideea de vinietă ecologică, chiar dacă ea este o măsură care s-a aplicat cu succes în alte state europene. Renunț la vinieta antipoluare pentru că trebuie să-i ascult pe toți bucureștenii, dar solicit Guvernului să ia măsuri antipoluare în toate orașele țării”.

Subiecte importante abordate în cadrul ședinței de astăzi

Potrivit ultimelor informații, consilierii generali care vor participa la ședința de astăzi vor intra în sală în grupuri de câte opt pentru a vota în scris proiectele aflate pe ordinea de zi.  Această grupare va avea loc în aceste condiții, în ciuda faptului că ordonanța militară adoptată sâmbătă prevede că circulația persoanelor în afara locuinței este permisă doar pentru grupuri de maximum trei persoane.

Ședința Consiliului General al Municipiului Bucureşti, va avea loc astăzi la ora 11. Pe lângă alte subiecte de interes, tot astăzi se vor aborda proiectele de hotărâre privind modul în care se va acționa pentru protejarea categoriilor vulnerabile pe perioada epidemiei de COVID-19, cât și acordarea asistenţei stomatologice de urgenţă în condiţii de siguranţă.

Subliniem faptul că, pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19, publicul şi reprezentanţii mass-media nu vor avea acces la lucrările şedinţei. Şedinţa se va transmite live atât pe site-ul PMB, cât şi pe pagina de Facebook a primarului general şi  cea a Primăriei Capitalei”, se arată într-un comunicat de presă al PMB, potrivit administrația.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI