Gabriela Firea renunță la Taxa Oxigen! “Sunt mamă a trei copii, mă gândesc la ceilalți”

Gabriela Firea renunță la Taxa Oxigen! “Sunt mamă a trei copii, mă gândesc la ceilalți”

Primarul Capitalei a făcut un nou anunț despre taxa Oxigen. Astfel că, Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, marți, că renunță la taxa Oxigen, după un sondaj realizat pe Facebook, unde a întrebat dacă bucureștenii sunt de acord cu introducerea vinietei Oxigen, iar 90 la sută au răspuns că nu doresc această taxă. „Renunț la vinieta antipoluare”, a spus Firea.

Gabriela Firea a făcut o declarație tranșantă în cazul taxei Oxigen

„Sunt întru totul de acord cu cei care nu susțin introducerea vinietei, chiar dacă sunt minoritari. Țările care au luptat împortriva poluării au realizat un parteneriat între autorităti și cetățeni. Poluarea nu este doar răspunderea primarului, ci și a cetățenilor, a președintelui țării, a premierului, a miniștrilor.

Vrem mai multe autotorisme în trafic? Se pare că da.

Nu a fost un referendum din punct de vedere juridic, astfel încât să ne decidem până la 1 martie. Dar această consultare populară, a relevat un răspuns foarte clar. Cetățenii resping ideea de restricție, de vinieta ecologică. Nu suntem dispuși să fim de acord cu o măsură care s-a aplicat cu succes în Europa.

 

 

”Renunț la vinieta antipoluare”

Cei care vor să lupte în mod real cu poluarea, trebuie să luptăm împreună, pe toate componentele. Vreau să le spun că nu abandonez proiectul oxigen care cuprinde mai multe aspecte, printre care și plantările de copaci.

(…) Renunț la vinieta antipoluare pentru că trebuie să îi ascult pe toți bucureștenii. Probabil nu am fost foarte bine pregătiți cu toții”, a declarat marți, Gabriela Firea.

Gabriela Firea a amânat să facă până acum anunțul oficial, în contextul taxei Oxigen. Primarul general al Capitalei a susținut la finele săptămânii trecute că luni, pe 24 februarie, urmează să țină o conferință de presă în acest sens, prin care să își anunțe verdictul. Totuși, cu o zi în urmă a revenit și a declarat că există o nouă amânare. Decizia finală a fost făcută marți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI