Decizia care ne va costa pe toți. Ce se întâmplă după ce Gabriela Firea a renunțat la Taxa Oxigen

sursa foto: g4media.ro

Greanpeace reacționează la decizia primarului Capitalei, Gabriela Firea, de a elimina taxa Oxigen. Reprezentanții organizației spun că, în acest fel, primarul se face direct răspunzător pentru calitatea aerului din București și pentru sănătatea populației.

Câte vieți costă gestul primăriței

Greanpeace România spune că eliminarea taxei Oxigen este un act populist și iresponsabil și că această decizie ne va costa pe noi toți.

De amintit că primarul Gabriela Firea a luat decizia eliminării taxei Oxigen, care ar fi impus taxe mașinilor poluante în urma unui sondaj pe Facebook. Bineînțeles, majoritatea celor care au răspuns a spus că da, vor ca această taxă să fie eliminată.

Reprezentanții organizației non-guvernamentale spun că „dreptul la sănătate și aer curat nu e negociabil și nu se votează pe Facebook”.

„În România, mor anual peste 20.000 de oameni din cauza poluării, iar Primăria Municipiului București, prin Gabriela Firea este direct responsabilă de o parte dintre acești morți”. (Greanpeace)

sursa foto: digi24
sursa foto: digi24

Ia decizii ca s-o voteze lumea iar

Ei acuză faptul că politicienii români iau decizii pentru a-și asigura continuitatea în funcții și că se tem să-și asume rezultatele unei decizii nepopuliste, dar care sunt eficiente pentru bunăstarea populației. Într-un comunicat de presă, organizația avertizează că Bucureștiul riscă amenzi uriașe din cauza calității proaste a aerului de la Uniunea Europeană, tocmai din cauza faptului că primăria nu face nimic să reducă toxicitatea în oraș.

Gabriela Firea a anunțat marți că va elimina vinieta pentru mașinile poluante, pe criteriul că mesajele video postate de ea pe Facebook au cumulat peste 2,5 milioane de vizualizări și că 60-70% dintre acestea erau din București/ Ilfov. Iată, într-adevăr, un criteriu de care să se țină seama atunci când se iau măsuri atât de importante pentru starea generală de bine a populației: clickurile! Să nu uităm nici că doamna Firea și-a asigurat audiența de pe Facebook că le va da banii înapoi celor care au cumpărat deja vinieta și, ca să fie treaba treabă, va spori de patru ori numărul de vouchere pentru cei dispuși să renunțe la rable.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI