02 dec. 2020 | 22:10

Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se transformă în ”Oamenii Lupi”

Știri generale
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se transformă în ”Oamenii Lupi”
Mai mulții copii s-au trezit cu păr pe tot corpul după gafa medicilor

La aproximativ 20 de copii din Spania le-a ieșit păr pe tot corpul după ce li s-a administrat din greșeală un restaurator de păr pentru afecțiuni de stomac. Copii din orașul Torrelavega din regiunea Cantabria, din nordul Spaniei au acum pielea acoperită de păr, scrie Dailymail.

Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce au făcut medicii

Oficialii locali au recunoscut că unui grup de copii li s-a administrat din greșeală minoxidil, un medicament pentru creșterea părului, în loc de omeprazol, folosit pentru tratarea refluxului gastric.

Cei aproximativ 20 de copii au fost diagnosticați cu o boală numită hipertricoza, care prezintă o creștere a părului anormal de lung pe tot corpul unei persoane. Popular celor care suferă de această afecțiune li se spune oameni lupi.

La doi ani de la întâmplare, familiile unora dintre copii s-au plâns că în ciuda tratamentelor, părul încă continuă să crească, iar acum cer despăgubiri.

Familiile au depus plângere

Potrivit datelor Ministerului Sănătății spaniol, autoritățile au descoperit la sfârșitul lunii iulie a anului trecut greșeala comisă, atunci când un grup de familii, reprezentat de avocatul Javier Diaz Aparicio, a depus o plângere la autorități. Au durat două luni pentru ca autoritățile să își dea seama de eroarea de etichetare și pentru a închide laboratorul în care a fost comisă greșeala.

„De ce durează mai mult de două luni pentru a testa un medicament? Nu ni s-a spus nimic. Sunt furioasă, speriată, neînțeleasă și simt o lipsă totală de empatie”, a spus anul trecut Amaia, o mamă al cărei copil a fost afectat, pentru postul de televiziune Antena 3 din Spania, potrivit Dailymail.

Familiile copiilor au depus acum plângeri civile și penale împotriva laboratorului și a mai multor companii pentru importul și distribuția medicamentului pentru fabricarea, distribuirea și vânzarea acestuia, precum și împotriva a două farmacii din Cantabria care au fost ulterior achitate de judecător, mai scrie sursa citată.

Ce este hipertricoza

Hipertricoza, cunoscută și sub denumirea de pilozitate excesivă, este o boală extrem de rară, care determina creșterea excesivă și anormală a părului în orice parte a corpului unei persoane. Uneori, hipertricoza este cunoscută și sub denumirea de sindromul vârcolacului (omului lup).

Această afecțiune poate fi confundată cu hirsutismul, o boală care apare în cazul femeilor și care determină creșterea excesivă a firelor groase de păr, închise la culoare în zonele în care bărbații au păr în mod normal, cum ar fi în zona bărbiei sau cea a pieptului.

 

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro