Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se transformă în ”Oamenii Lupi”

Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se transformă în ”Oamenii Lupi”
Mai mulții copii s-au trezit cu păr pe tot corpul după gafa medicilor

La aproximativ 20 de copii din Spania le-a ieșit păr pe tot corpul după ce li s-a administrat din greșeală un restaurator de păr pentru afecțiuni de stomac. Copii din orașul Torrelavega din regiunea Cantabria, din nordul Spaniei au acum pielea acoperită de păr, scrie Dailymail.

Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce au făcut medicii

Oficialii locali au recunoscut că unui grup de copii li s-a administrat din greșeală minoxidil, un medicament pentru creșterea părului, în loc de omeprazol, folosit pentru tratarea refluxului gastric.

Cei aproximativ 20 de copii au fost diagnosticați cu o boală numită hipertricoza, care prezintă o creștere a părului anormal de lung pe tot corpul unei persoane. Popular celor care suferă de această afecțiune li se spune oameni lupi.

La doi ani de la întâmplare, familiile unora dintre copii s-au plâns că în ciuda tratamentelor, părul încă continuă să crească, iar acum cer despăgubiri.

Familiile au depus plângere

Potrivit datelor Ministerului Sănătății spaniol, autoritățile au descoperit la sfârșitul lunii iulie a anului trecut greșeala comisă, atunci când un grup de familii, reprezentat de avocatul Javier Diaz Aparicio, a depus o plângere la autorități. Au durat două luni pentru ca autoritățile să își dea seama de eroarea de etichetare și pentru a închide laboratorul în care a fost comisă greșeala.

„De ce durează mai mult de două luni pentru a testa un medicament? Nu ni s-a spus nimic. Sunt furioasă, speriată, neînțeleasă și simt o lipsă totală de empatie”, a spus anul trecut Amaia, o mamă al cărei copil a fost afectat, pentru postul de televiziune Antena 3 din Spania, potrivit Dailymail.

Familiile copiilor au depus acum plângeri civile și penale împotriva laboratorului și a mai multor companii pentru importul și distribuția medicamentului pentru fabricarea, distribuirea și vânzarea acestuia, precum și împotriva a două farmacii din Cantabria care au fost ulterior achitate de judecător, mai scrie sursa citată.

Ce este hipertricoza

Hipertricoza, cunoscută și sub denumirea de pilozitate excesivă, este o boală extrem de rară, care determina creșterea excesivă și anormală a părului în orice parte a corpului unei persoane. Uneori, hipertricoza este cunoscută și sub denumirea de sindromul vârcolacului (omului lup).

Această afecțiune poate fi confundată cu hirsutismul, o boală care apare în cazul femeilor și care determină creșterea excesivă a firelor groase de păr, închise la culoare în zonele în care bărbații au păr în mod normal, cum ar fi în zona bărbiei sau cea a pieptului.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI