29 iun. 2022 | 21:44

Reguli care îți pot salva viața când mergi cu avionul. De ce nu ar trebui să folosești niciodată căștile în timpul zborului

Utile
Reguli care îți pot salva viața când mergi cu avionul. De ce nu ar trebui să folosești niciodată căștile în timpul zborului
Află de ce este zborul cu avionul considerat cel mai sigur din lume

După cum bine știm, avionul este considerat cel mai sigur mod de a călători, dar întrebarea de ce este una firească. Atunci când decidem să zburăm, și hei!, nu că am fi prăpăstioși, există posibilitatea să apară situații neprevăzute. În acest caz, este extrem de important să știi câteva reguli care îți pot salva viața când mergi cu avionul. În cele ce urmează vom afla împreună de ce avionul este cel mai sigur mijloc de transport. Vom afla și care sunt acele reguli care îți pot salva viața când mergi cu avionul.

De ce este zborul cu avionul considerat cel mai sigur din lume?

Pasagerii care călătoresc cu avionul în mod regulat au auzit probabil de ideea că zborul în sine este cea mai sigură parte a călătoriei. Adevărul este că aceasta nu este doar o opinie individuală. Este un fapt solid și dur pe care mulți oameni tind să îl treacă cu vederea.

Cei care se întreabă cât de sigur este zborul cu avionul sunt din ce în ce mai mulți. Și asta pe bună dreptate, având în vedere că au existat destule tragedii în care au fost implicate avioane.

Dar aceștia ar trebui să țină cont de faptul că zborul cu avioanele comerciale este, din punct de vedere statistic, mai sigur decât săritul într-un taxi sau mersul pe bicicletă, de exemplu. Dacă acest mic fapt încă nu v-a înlăturat frica de zbor, atunci continuați să citiți.

Este zborul cu avionul sigur?”, v-ați întrebat poate la un moment dat. Ei bine, zborul cu avionul este cât se poate de sigur. Adevărul de bază este că industria de transport cu avionul a profitat din plin de ceea ce cunoaștem astăzi ca tehnologie și logistică modernă și sofisticată.

Dacă vă gândiți dacă ar trebui să cumpărați acele bilete de avion sau să luați autobuzul, permiteți-ne să vă reamintim că zborul cu avionul nu este mai periculos decât orice altă formă de călătorie. Este probabil cea mai sigură dintre toate. De la aerul din cabină, la scaune, la altitudinea și cursul zborului, fiecare decizie din industria aviatică este luată după o analiză amănunțită a măsurilor de siguranță.

Câteva reguli care îți pot salva viața când mergi cu avionul

Odată ce se află la bordul aeronavei și se pregătește pentru decolare, echipajul de cabină poate solicita pasagerului să facă ceva. De exemplu, să își scoată căștile. Există motive pentru acest lucru și sunt, de fapt, reguli care îți pot salva viața când mergi cu avionul. În cele urmează vă prezentăm regulile de siguranță în cabină care vă pot salva viața:

1.Mesele cu tava în sus și spătarul scaunului în poziție verticală

Este posibil să auziți acest lucru în cadrul demonstrației de siguranță. Acest aspect vă va fi reamintit prin anunțul făcut de echipajul de cabină chiar înainte de decolare și în timpul pregătirii pentru aterizare.

Motivul acestei reguli este că, dacă aeronava ar trebui să fie evacuată, nu ar exista mesele coborâte care să împiedice evacuarea. În mod similar, cu toate scaunele în poziție verticală, este mult mai ușor să vă ridicați de pe scaun pe culoar și să ieșiți rapid din aeronavă.

2.Căștile

Unii pasageri sunt nerăbdători să intre în cel mai recent film de pe sistemul de divertisment sau să asculte muzică relaxantă pentru a uita de zbor. Dar, o altă regulă este că pasagerii sunt rugați să aștepte până după decolare pentru a-și folosi căștile.

Dacă apare vreo situație de urgență în timpul rulării, decolării și aterizării, pasagerii trebuie să audă cât mai clar anunțurile sau comenzile echipajului de cabină.

Unele companii aeriene sunt mai stricte decât altele în această privință. Uneori, pasagerilor li se va cere  să își scoată căștile. Alte companii le cer pasagerilor să le predea echipajului înainte de verificările la aterizare.

3.Jaluzelele de la ferestre

S-ar putea ca lumina soarelui să le intre în ochi pasagerilor. Sau poate că aceștia vor să doarmă. Dar dacă echipajul de cabină le cere să deschidă jaluzelele de la fereastră înainte de decolare și aterizare, este pentru un motiv întemeiat.

Această situație permite pasagerului să își adapteze vederea la lumina exterioară. În același timp permite și echipajului de cabină să vadă condițiile din afara aeronavei. De exemplu, aceștia pot evalua condițiile meteorologice, distanța până la aterizare sau pot vedea dacă există un incendiu la motor.

Alte reguli care îți pot salva viața când mergi cu avionul

4.Depozitați bunurile

În timpul verificării de siguranță, pasagerilor li se poate cere să își pună geanta sub scaunul din față sau în spațiul de depozitare de deasupra capului. Motivul este că decolarea și aterizarea se fac la viteze de aproximativ 250 km/h.

În cazul unui accident, al unei opriri de urgență sau al unei alte perturbări, obiectele libere pot deveni proiectile. Aestea pot provoca răniri persoanei și pasagerilor din jur. Atunci când semnul centurii de siguranță este aprins, luați aminte.

5.Semnul centurii de siguranță face parte din acele reguli care îți pot salva viața când mergi cu avionul

Ignorați semnul centurii de siguranță pe riscul dumneavoastră! Înseamnă că nu mai este sigur să stați în picioare. Nu mai este sigur să vă plimbați, să mergeți la toaletă sau să stați jos fără centura de siguranță fixată.

În timpul zborului pot apărea turbulențe și nu vrei să ajungi să te lovești de plafon. Iar la aterizare, doar pentru că aeronava este acum la sol, nu înseamnă că este imediat sigur să vă scoateți bagajele. Nu este sigur nici să lăsați un copil să coboare de pe scaun pe culoar.

Echipajul de cabină trebuie să verifice dacă, în cele din urmă, cabina este cât se poate de sigură, înainte de a raporta membrului superior al echipajului și căpitanului că totul este sigur. Aceștia vor scana zona lor și vor verifica dacă mesele sunt ridicate.

Dacă spătarele scaunelor sunt în poziție verticală, centurile de siguranță sunt puse și dacă bagajele de cabină sunt depozitate în siguranță. Acest lucru este necesar pentru a se asigura că, în caz de urgență la aterizare, pasagerii au cele mai bune șanse de a evacua aeronava cât mai repede posibil.

Concluzie

Așadar, deși ca pasager aceste lucruri pot părea enervante sau banale în timpul zborului, dar  echipajul de cabină face tot ce poate pentru a vă proteja în caz de urgență, folosindu-se de aceste reguli care îți pot salva viața când mergi cu avionul.

PlaySport
DE NERECUNOSCUT! Cum arată la 76 de ani Valentin Ceaușescu, ultimul fiu în viață al lui Nicolae Ceaușescsu
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Ego.ro
Diana ȘOȘOACĂ, în ipostaze provocatoare! Imagini din tinerețe care au scăpat pe internet
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Cancan.ro
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Stirile PROTV
Un bărbat a primit o factură la telefon de 134.000 de euro după ce și-a petrecut vacanța într-o țară din Europa
Romania TV
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Capital.ro
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
EVZ.ro
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Adevarul
O româncă se judecă de zece ani cu Elon Musk. Inițialele numelui său sunt pe acumulatorii mașinilor Tesla Model S
BZI.ro
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
Spynews.ro
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
Redactia.ro
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Digisport.ro
O româncă trage un semnal de alarmă: „Nu mai e de trăit în Italia”. Ce fenomen periculos a observat
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
Digi24
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată călugări și de-acum vor trăi doar din mila altora
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
WhatsApp trezește mari nemulțumiri. Utilizatorii sunt total derutați
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. De ce nu vrea Alexandra Velniciuc să aibă copii. Actrița are o căsnicie de mai bine de 20 de ani cu Șerban Puiu / VIDEO
Spynews
S-a aflat ce a făcut Ion Iliescu. A fost nevoie de aproape 30 de ani să se întâmple
Capital.ro
Motive pentru care laptopul funcționează lent. Pași esențiali pentru a-i îmbunătăți viteza de operare
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
BANI pentru ANGAJAȚI. MILIOANE de români PRIMESC în curând MĂRIREA
Mediaflux
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro