Zăpadă în luna iulie, după caniculă de 38 de grade. Regiunea în care vremea s-a dat peste cap

Zăpadă în luna iulie, după caniculă de 38 de grade. Regiunea în care vremea s-a dat peste cap
Regiunea în care vremea s-a dat peste cap. Zăpada și-a făcut apariția după temepraturi de 38 de grade Celsius

Fenomene la extreme în locul unde cetățenii nu s-ar fi așteptat nici în ruptul capului. În ce regiune s-a dat vremea peste cap? Locuitorilor abia le-au venit să creadă.

Zăpadă în luna iulie, după temperaturi de 38 de grade Celsius

Locuitorii din Yakutia din Siberia Orientală s-au trezit peste noapte cu zăpadă la începutul lunii iulie. Aceștia s-au confruntat cu temperaturi de 38 de grade Celsius, ulterior trezindu-se cu fulgi de nea fix la mijlocul sezonului estival, transmite The Siberian Times. Pe data de 17 iunie s-au înregistrat 38 de grade Celsius, temperatură care a indicat un nou record pentru zona arctică, au spus specialiștii. În urma vremii exagerat de calde în anumite zone care sunt cunoscute pentru cele mai scăzute temperaturi, au intervenit incendiile.

Acestea au început în mai multe zone ale districtului îndepărtat, care este cunoscut la nivel mondial pentru cel mai rece oraș locuit de pe Pământ, Verkhoyansk, o onoare pe care o susține și o altă așezare yakutiană Oymyakon. Verkhoyansk deține, de asemenea, recordul pentru cea mai mare gamă de temperaturi de pe Pământ, de la -67,8C în timpul iernii și – din acest iunie – la noul record de 38C în vară. Raionul Verkhoyansk a trăit cu siguranță reputația sa. După 3 zile de la cele 27 de grade Celsius, temperatura a scăzut la 12 grade, ulterior la 8 grade și mai apoi la sub zero.

Despre Yakutia

După cum arată imaginile, Verkhoyansk a fost lovit de zăpada de vară, ceea ce nu este necunoscut, dar greu de obișnuit. Fulgi de zăpadă au fost observați cel mai bine în Batagai, în același district.

Republica Saha sau Yacutia este o republică parte a Federației Ruse ce este situată în Siberia Orientală. Yacutia este cea mai mare entitate subnațională din lume cu o suprafață de3.103.200 km² și este componenta Districtului Federal Orientul Îndepărtat. Capitala Republicii este orașul Iakuțk.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI