Câtă apă trebuie să bei pe timp de vară. Cum poți să combați canicula

Cm să combați canicula? Hidratarea corectă e cheia

Cum poți să combați canicula doar cu ajutorul apei pe care o consumi? Câtă apă trebuie să bei mai exact în timpul verii pentru a te simți hidratat?

Câtă apă trebuie să bei pe timp de vară

Apa este componenta aerului și a organismului uman, indispensabilă vieții, dar cu toate astea mulți o consumă în cantități foarte mici. Peste jumătate din greutatea corporală o constituie apa din organism, aproximativ 70%, în funcție de vârstă. Cu cât o persoană este mai tânără, cu atât deține mai multă apă în corp. Apa nu e bună doar pentru a ne sătura setea sau pentru a efecta igiena zilnică, ci este un lubrifiant în procesul de digestie, protejează țesuturile, articulațiile și cartilagiile, având rolul esențial în menținerea funcției vizuale la calitate înaltă. Sloganul care recomandă consumul a minim doi litri de apă pe zi este aproape adevărat în totalitate. În realitate, corpul cere un apor diferit de lichid în funcție de greutatea sa – apoximativ 35 ml/kg.

  • De exemplu: La o greutatea de 50 de kg, sunt necesare aproximativ 5 pahare mari cu apă, iar la o greutatea de 80 de kg sunt necesare 8 pahare mari de apă.
  • Pont: Pentru a putea consuma apa mai ușor, asigură-te că a mereu la îndemână o sticlă plină și adaugă bucăți de fructe sau mentă și cuburi de gheață în pahar. Aceste ingrediente te vor face să bei mai ușor cantitatea de apă ușor datorită gustului.
Cum să te hidratezi corect?
Cum să te hidratezi corect?

10 sfaturi pentru hidratarea corectă

1. Bea apă imediat ce te trezești
2. Opt pahare de apă pe zi
3. Apă întotdeauna la îndemână
4. Bea apă în timpul meselor
5. Folosește paharul corect
6. Hidratarea corectă. Înghițituri mici
7. Fă apa mai „plăcută”
8. Găsește alternative
9. Bea în timpul sportului
10. Hidratarea corectă. Fructe și legume

  • „Consumul unei cantități adecvate de apă în timpul zilei este de o mare importanță pentru menținerea unei bune stări generale a sănătății organismului. De fapt, trebuie să luăm în calcul că, corpul nostru este constituit din aproximativ 80% apă”
    Dr. Paolo Cavalli, chirurg și expert în știința alimentară, dietetică și dietoterapie din Milano
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI