Greșeala pe care o fac mulți în zilele caniculare. La ce temperatură setezi aerul condiționat

Greșeala pe care o fac mulți în zilele caniculare. La ce temperatură setezi aerul condiționat
Greșeala pe care o fac mulți în zilele caniculare. La ce temperatură setezi aerul condiționat

După cum poate bine știți, aparatele de aer condiționat trebuie verificate și curățate anual, astfel încât să vă ofere cel mai bun climat posibil pentru spațiul dumneavoastră. Corpul uman se poate adapta cu ușurință condițiilor din mediul exterior dacă temperatura menținută în cameră respectă anumite limite. La câte grade trebuie să setăm aerul condiționat pe perioada verii, aflați în paragrafele următoare.

La ce temperatură să setezi aparatul de aer condiționat

Atunci când setăm temperatura aparatului de aer condiționat în afara unor limite, creăm condiții neplăcute pentru spațiul personal. Pentru a evita neplăcerile, vă aducem la cunoștință că temperatura trebuie setată cu cel mult 10°C sub cea din exterior pentru a ne proteja sănătatea pe timpul verii.

Pentru o durată lungă de viaţă şi funcţionarea la calitate optimă a aerului furnizat, experții recomandă verificarea periodică a unităţilor de aer condiţionat.

Reprezentanţii furnizorului de profil Daikin România, spun că: „deşi folosirea unui aparat de aer condiţionat nu poate cauza răceala, aceasta fiind contractată doar ca urmare a prezenţei unui virus, un aparat de aer condiţionat utilizat sau întreţinut în mod necorespunzător poate cauza simptome similare unei răceli sau chiar alergii“, potrivit zf.ro.

Ce trebuie să faci în zilele caniculare

Potrivit standardelor internaţionale, temperaturile optime trebuie să se încadreze între 25˚C la 28˚C, pentru răcire, și de la 20˚C la 23˚C, pentru încălzire.

În situații excepționale, ca atunci când avem copii ori nou-născuți în încăpere, pe timp de vară, temperatura interioară trebuie păstrată la limita superioară de 28˚C.

„Temperaturile mai mici reduc umiditatea la interior, ceea ce determină uscarea membranelor din nas şi gât, iar acest lucru poate cauza simptome similare unei răceli.

În zilele caniculare, diferenţa poate creşte, dar nu peste 10 °C, pentru a evita efectul de şoc termic cauzat de diferenţele mari de temperatură atunci când este realizată trecerea de la un ambient rece la unul foarte cald şi invers“, potrivit sursei citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI