S-au cunoscut la Woodstock, în urmă cu 50 de ani: cum arată acum

Relația unui cuplu de americani a început la Woodstock, în urmă cu 50 de ani, dar nu au avut nicio fotografie de la eveniment, până de curând.

Anul acesta, se împlinesc 50 de ani de la Woodstock. Festivalul devenit fenomen cultural este simbolul unei generații și foarte mulți dintre cei care au fost acolo își amintesc cu drag de cele câteva zile din 1969. Deși s-au filmat multe documentare la fața locului și există o sumedenie de scene filmate, mulți dintre participanți nu au nicio poză cu ei, de atunci. Aparatele de fotografiat nu erau cele mai comune.

Judy și Jerry Griffin au povestit prietenilor, în ultima jumătate de secol, că relația lor a început la Woodstock și au fost împreună de atunci. Din păcate, nu au avut vreo dovadă care să ateste prezența lor la eveniment, până în urmă cu două luni, când un cadru cu ei a fost inclus întâmplător într-un documentar.

Judy și Jerry s-au întâlnit pe 15 august 1969, în prima zi a festivalului Woodstock. La momentul respectiv, mașina tinerei s-a stricat pe podul Tappan Zee din New York, la o distanță de aproximativ 150 de kilometri de zona în care a avea loc evenimentul. În acel moment, împreună cu două cunoștințe, s-au ambiționat să facă autostopul pentru a ajunge la Woodstock.

Când aproape își pierduse speranța că o să mai prindă festivalul, Jerry și niște prieteni de-ai săi au oprit două autoturisme Volkswagen Bettle. Pentru că era deja o femeie într-un dintre mașini, Judy s-a gândit că nu are de ce să-și facă griji și s-a urcat în Bettle. De partea cealaltă, Jerry era entuziasmat că el are un cort și ea nu. S-a gândit că a dat norocul peste ei. Acea călătorie într-un Volkswagen Bettle le-a schimbat viața și ajuns să se reflecte în doi copii și cinci nepoți.

În imaginea de mai jos sunt cei doi după 50 de ani de relație. Poza de intro este desprinsă din noul documentar PBS Woodstock: Trei zile care au definit o generație. Pentru un moment, îi poți vedea în film pe Jerry și Judy acoperiți de o pătură, uzi.

woodstock poze

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI