Walter Zenga revine în România. Cu cine semnează, dă lovitura în Liga 1

Walter Zenga revine în România. Cu cine semnează, dă lovitura în Liga 1
Walter Zenga revine in Romania

Walter Zenga revine în România. Acesta vine să negocieze cu patronul Mihai Rotaru preluarea băncii tehnice. Și alte nume mari de antrenori se află pe lista oltenilor, fiind vorba de tehnicieni de renume, care au antrenat Inter Milano, FC Porto sau Sporting Lisabona.

Walter Zenga revine în România

Surse au spus pentru Playsport.ro, că antrenorul italian Walter Zenga, în vârstă de 60 de ani, este așteptat la Craiova de către patronul Mihai Rotaru. Iar subiectul este preluarea echipei din etapa viitoare. Fostul mre portar din anii 90 este acum liber de contract, după și-a încheiat treaba cu Cagliari, în luna august 2020. În presa internațională s-a vorbit de înțelesul mai multor formații pentru Walter Zenga, din Brazilia până în China.

Pe de altă parte, Universitatea Craiova are mare nevoie de un antrenor care să revitalizeze jocul. În lupta pentru titlu, oltenii au pierdut mult teren, cu cele șase rezultate de egalitate consecutive, șapte fără victorie. Universitatea Craiova este la opt puncte de FCSB și la patru puncte de CFR Cluj, care are un meci mai puțin disputat.

De altfel, Walter Zenga cunoaște bine fotbalul românesc, acesta antrenând la FC Național. FCSB și Dinamo și fiind însurat mai mulți ani cu o româncă. Totodată, nu o dată Walter Zenga a recunoscut că se simte, într-o oarecare măsură, și român. Printre altele, Walter Zenga a mai antrenat Steaua Roșie Belgrad, Gaizantep, Catania, Palermo, Sampdoria, Wolverhampton, Crotone și Venezia, dar multe alte echipe din Golf.

Potrivit surselor Playsport, acesta a fost prezent în show-ul ”Big Brother” Italia, unde fiul lui este concurent. A recunoscut că a venit la emisiune ca să-l ”urecheze” părintește pe fiul lui, dar și pentru a-și lua la revedere de la acesta. De menționat este că Walter Zenga a mai fost dorit de Universitatea Craiova și la finele anului trecut. Dar atunci cele două părți nu au reuși să ajungă la un consens. Aparent, antrenorii intalieni sunt pe gustul lui Mihai Rotaru. Astfel că după David Mangia și Cristiano Bergodi, există șanse mari să urmeze Walter Zenga.

Ce rezerve de ”lux” există în cazul unui eșec cu Walter Zenga

Mihai Rotaru are o listă mare de antrenori. El și-a stabilit plan de rezervă pentru fiecare eșec în cazul negocierilor. În cazul în care nu va ajunge la un numitor comun, le lista lui Rotaru se mai regăsesc nume importante cum ar fi portughezul Jose Peseiro, românuș Adrian Ursea și italienii Andrea Mandorlini, Leandro Semplici și Andrea Stramaccioni.

Jose Peseiro este selecționerul statului Venezuela. Acesta a mai antrenat în România pe Rapid, în sezonul 2009-2009. Mai are în palmares echipe precum FC Porto sau Sporting Lisabona.

În cel privește pe Andreea Stramaccioni, acesta este liber de contract din 2019 după despărțirea de iranienii de la Esteghlal. A mai antrenat pe Inter, Udinese, Panathinaikos și Sparta Praga.

De asemeena, Andrea Mandorlini antrenează pe Padova, în Serie C. El a mai antrenat în România pe CFR Cluj, în sezonul 2009-2010.

Adrian Ursea este încă celor de la Nice, în Ligue 1. Rezultatele nu au fost însă convingătoare, iar conducerea este în căutare de alt antrenor. Există ca Ursea să fie păstrat în staff-ul echipei în continuare, în condițiile în care nu va fi tentat să vină la Craiova.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI