Vremea se răcește brusc în România. Nopți cu zero grade și ninsori în mai multe zone

Vremea se răcește brusc în România. Nopți cu zero grade și ninsori în mai multe zone
Vremea se răcește brusc în România. Ce anunță meterologii. Urmează fenomene atipice acestei perioade de timp.

Pe Transfăgărășan și la Bâlea Lac au căzut deja primii fulgi de zăpadă. Meteorologii anunță că vremea se răcește brusc în România, în următoarele ore. Va fi nevoie ca în primele și ultimele ore ale zilei să ne îmbrăcăm destul de gros, mai ales pentru această perioadă de timp. Mai târziu, în weekend, temperaturile vor crește ușor.

Vremea se răcește brusc în România

Vremea este deosebit de rece în nordul, centrul și vestul României. Au fost deja semnalate primele ninsori la munte, la altitudini de peste 2.000 de metri. Meteorologii anunță că, în următoarele ore, stratul de zăpadă se va așterne începând de la altitudini de 1.800 de metri. Și temperaturile vor continua să fie în scădere.

Până vineri inclusiv, temperaturile vor fi scăzute în multe regiuni din țară. Dimineața și seara trebuie să ne îmbrăcăm mai gros decât de obicei. Valorile termice ating, în toate regiunile, niveluri de sub 10 grade Celsius. În depresiunile din estul Transilvaniei se vor înregistra temperaturi spre 0-2 grade, au anunțat meteorologii la WowBiz.ro.

Până pe 23 septembrie inclusiv, se vor manifesta și precipitații. Însă nu pentru perioade lungi de timp. La final de săptămână, pe parcursul zilei, temperaturile se vor menține la aproximativ 20 de grade Celsius, în timp ce noaptea vor scădea sub 10 grade în toată țara.

Începând de sâmbătă, 24 septembrie, ploile vor înceta. Vremea se va încălzi ușor, înregistrându-se cu trei, patru grade mai mult în sudul țării, decât pe parcursul zilei de vineri. Totuși, diminețile vor fi în continuare reci.

Ce temperaturi anunță meteorologii

Sâmbătă, în sud-estul Munteniei și în Dobrogea, meteorologii anunță temperaturi de aproximativ 12 grade Celsius. În restul țării, valorile termice minime vor atinge 9 grade Celsius.

Temperaturile maxime se vor înregistra în sudul Moldovei, unde vor fi ușor peste 20 de grade Celsius. În restul regiunilor, valorile termice vor varia. La munte, se vor raporta în jur de 10 grade Celsius. Nu se anunță precipitații abundente în zonele de munte, în acest weekend.

Duminică, vremea va avea tendința de a se încălzi. Temperaturile maxime din toată țara se vor situa în jurul valorii de 23-24 grade Celsius. În unele zone, valorile termice maxime vor fi de 25 de grade Celsius. Nu se vor semnala precipitații, însă în zonele de munte există probabilitate ridicată de manifestare a ninsorilor.

Începutul săptămânii viitoare aduce vești și mai bune, din punct de vedere meteorologic. Potrivit sursei citate, temperaturile vor crește mai mult decât în weekend. Meteorologul de serviciu de la Administrația Națională de Meteorologie a explicat că în zilele de marți, miercuri se vor înregistra valori termice maxime de 28 de grade Celsius.